CRISI D'UNA FÀBRICA DE COMPONENTS D'AUTOMOCIÓ DE LA ZONA FRANCA

Treball rebutja que tanqui Frape Behr i autoritza només 92 comiats

La resolució oficial és similar al pla que no va acceptar la plantilla

1
Es llegeix en minuts
A. FUENTES
BARCELONA

El departament de Treball va comunicar ahir a l'empresa Frape Behr i al comitè la resolució de l'expedient de regulació d'ocupació, que rebutja el tancament de la fàbrica de la Zona Franca i autoritza només 92 dels 295 acomiadaments que havia sol.licitat la companyia. La retallada de plantilla autoritzada per causes econòmiques, amb una indemnització de 20 dies de sou per any, coincideix amb el pla alternatiu al tancament de la planta que va presentar la multinacional alemanya i que va ser rebutjat per la plantilla en una ajustada votació.

Fonts de Frape Behr van indicar que estudien a fons la resolució de l'expedient, encara que van recordar que el pla alternatiu rebutjat al desembre no solament incloïa els 92 acomiadaments, sinó altres mesures necessàries per garantir el futur de la fàbrica. Entre aquestes es troben la congelació salarial durant dos anys, un augment de la productivitat d'un 20% per equiparar-se a les dues plantes del grup a Montblanc, reducció de l'absentisme laboral del 12% actual al 5% de la plantilla i millores en la flexibilitat per adequar- se a les necessitats de producció.

Notícies relacionades

PROTESTES

El comitè d'empresa, que en els últims dies havia intensificat les protestes per demanar a la Generalitat que rebutgés el tancament i els acomiadaments, també estudia la resposta que donarà avui a la resolució de Treball. El director general de Relacions Laborals, Salvador Álvarez, va advertir la setmana passada que la solució no agradaria a les parts enfrontades.