DISTRIBUCIÓ

Eroski mostra interès en la compra de Caprabo

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

El grup Eroski s'interessa per la compra de Caprabo, segons ha reconegut el president de la cadena de distribució Constan Dacosta. El grup centra la seva estratègia d'expansió en el creixement orgànic dintre del seu objectiu de ser especialista en la distribució d'aliments frescos, però segons Dacosta "analitzarà totes les oportunitats de compra", en al.lusió al quadern de desinversió de Caprabo, que ja ha venut sis hipermercats a Eroski.

Notícies relacionades

El grup basc no és l'únic que ha mostrat interès en la compra de la cadena catalana de distribució, amb uns resultats que no han estat gaire bons en l'últim exercici. Ahir complia el termini donat pel banc d'inversions Morgan Stanley perquè les companyies interessades presentessin les seves ofertes de compra. La Caixa, amb el 20% del capital, i les famílies fundadores (Botet, Elias i Carbó), amb el 80%, han donat un mandat al banc d'inversions per a la recerca d'un nou accionista de referència. Encara que no s'ha concretat la part del capital que surt a la venda en l'operació, fonts consultades no descarten que s'acceptin ofertes pel 100% del capital.

DIVERSOS POSTORS A més d'Eroski, ha mostrat interès Sodeco, del grup Auchan, així com les firmes de capital risc Permira, propietària de Dinosol i Apax Partner. Però Morgan Stanley ha enviat el plec de desinversió a tots els potencials inversors, dels quals un nombre elevat ja ha presentat ofertes, segons fonts pròximes al procés. Encara queden possibles postors per presentar ofertes, que no es rebutjaran si arriben en pròximes dates, segons les fonts consultades, que afegeixen que el procés de selecció de propostes necessitarà un cert temps.