BATALLA EMPRESARIAL PER L'ENERGIA

Brufau dubta que Gas Natural pugni per Endesa

El president de Repsol critica que E.ON tingués més dades que la gasística

El consell de la firma catalana no decidirà la seva posició fins al dia 26

1
Es llegeix en minuts
A. R. C. MADRID / M. J. B. / BARCELONA

El 26 de gener, Gas Natural celebrarà un consell d'administració en què analitzarà la posició a prendre sobre l'opa d'Endesa, després de l'aixecament de les restriccions jurídiques sobre la seva oferta i la de l'alemanya E.ON. El vicepresident de la gasística i màxim responsable de Repsol, Antoni Brufau, va insinuar ahir que serà difícil convèncer el consell perquè la firma barcelonina segueixi en la batalla mercantil.

Segons va dir, no demanarà al consell que "desisteixi" de l'opa sobre Endesa, però entén que la direcció s'haurà d'esforçar si vol convèncer els consellers que el que fa 16 mesos valia 21,3 euros per acció, ara en costi més de 37 euros.

Durant un dinar a l'Associació de Periodistes Europeus, Brufau va assegurar que Gas Natural no ha tingut la mateixa informació que E.ON, ja que els seus directius van tenir més de 30 reunions amb executius d'Endesa. Va recordar que la gasística ha guanyat tots els processos judicials i va defensar que Endesa únicament ha intentat obstaculitzar l'opa.

LES DECISIONS, A PROP

Notícies relacionades

Per Brufau és "lògic" que el Govern aposti per l'espanyolitat d'un projecte empresarial, com ha fet la cancellera alemanya, Angela Merkel, recolzant --"per activa i per passiva"-- l'oferta d'E.ON. El vicepresident de Gas Natural és partidari que els centres de decisió de les grans corporacions industrials estiguin "pròxims" a on tenen "els seus negocis". Va recordar que una de les ensenyances finals d'aquest procés és que "ningú" pot fer una opa sobre E.ON. Per tant, va dir, de poc serveixen "les falses" interpretacions de llibertat dels mercats financers.

En diverses ocasions, el president de Repsol va reiterar que l'entrada de Sacyr Vallehermoso al capital de la petrolera amb un 20% havia estat "amigable" i pactada. Va defensar la presència de les constructores en el sector energètic: "¿Qui se'n recorda que fa 15 anys ningú veia les constructores dins les autopistes?". Va afegir que té una gran relació amb la construcció.

Temes:

Antoni Brufau