CONFLUÈNCIA DE LA INFORMÀTICA I L'ELECTRÒNICA

Gates porta la televisió per internet a la consola Xbox

Microsoft proposa servidors domèstics gestionats en xarxa

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / LAS VEGAS

Els jugadors de Xbox 360 podran veure la televisió des de la seva consola, gravar programes i comentar- los amb altres usuaris per xat i per veu, gràcies a unsoftwareque es podrà descarregar a la màquina. La novetat --per a la qual no es va programar data-- va ser anunciada pel fundador de Microsoft, Bill Gates, ahir en la conferència inaugural del Consumer Electronic Show (CES), la fira d'electrònica de consum i informàtica més important del món, que obre avui a Las Vegas.

Gates va mostrar també nous productes que van donant forma a la seva visió d'un món d'aparells electrònics connectats per via sense fil. Entre ells, un servidor domèstic barat (menys de 400 euros al canvi) que prepara HP, per guardar música, pel.lícules, fotografies i jocs en un únic lloc. O un ordinadormediacenterde Sony, que recorda l'iMac però rodó.

Notícies relacionades

El fundador de Microsoft va augurar un futur de dispositius controlables per la veu i pantalles interactives, com per exemple un taulell de cuina que mostra les receptes a la superfície, o una paret pantalla on es pot projectar el videojoc, i que es pot controlar des d'un PC ultramòbil (UPMC), les petites pastilles amb sistema operatiu complet que Gates proposa com a "segon PC".

L'actual responsable d'arquitectura desoftwaredel primer fabricant de programes --que va dir que tornarà al CES el 2008 tot i la seva prevista retirada-- va anunciar amb Ford un programa que permetrà connectar els dispositius electrònics al cotxe.Synccontrolarà només amb la veu el mòbil, el lector MP3 (el de Microsoft, Zune, però també l'iPod d'Apple), la ràdio i el GPS, i el tindran gairebé tots els models del fabricant, com el nou Focus.

Temes:

Xbox Bill Gates