ESTABILITAT PER A L'ACTIVITAT INTERNACIONAL D'UNA COMPANYIA ENERGÈTICA

Brufau diu que el pacte amb Bolívia dóna "seguretat jurídica"

El president de la petrolera considera que els resultats no se'n ressentiran

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

El president de Repsol YPF, Antoni Brufau, va valorar ahir l'acord aconseguit amb el Govern de Bolívia i 10 petroleres per seguir operant al país sud-americà, perquè crea un marc de "seguretat jurídica" per a les inversions de la petrolera després que el maig passat el president, Evo Morales, anunciés la nacionalització dels seus hidrocarburs i donés un termini de sis mesos a les empreses que operen al país per renegociar els contractes.

Notícies relacionades

Brufau va afirmar, durant una entrevista a Catalunya Ràdio, que el contracte "tindrà molt poc impacte" respecte als plans que tenia Repsol. En tot cas, va apuntar que "serà un impacte positiu, en el sentit que clarifica una situació d'inestabilitat del passat i que per tant ens permet o ens ha de permetre realitzar inversions amb la seguretat jurídica necessària i per tant posar en valor els actius que ara tenim". Entre el mes d'octubre del 1997 i el març del 2006 la petrolera va invertir 1.167 milions de dòlars (918 milions d'euros) i es va convertir en un dels principals contribuents fiscals del país, amb 1.275 milions de dòlars per concepte d'impostos directes, patents sobre el domini miner i regalies i participacions.

REACCIONS FAVORABLES El secretari d'Estat de Turisme i Comerç, Pedro Mejía, va afirmar ahir que els nous contractes firmats aquest cap de setmana entre Repsol YPF i l'empresa estatal boliviana Jaciments Petrolers Fiscals Bolivians (YPFB) "aclareix incerteses" i permet afrontar el futur amb més optimisme. Igualment, la secretària d'Estat per a Iberoamèrica, Trinidad Jiménez, va aprofitar l'acord per criticar el PP per reclamar a l'Executiu espanyol que donés "un cop de puny a sobre de la taula" després de la nacionalització, al maig.

Temes:

Antoni Brufau