La dona que deixa Dani Alves fora de joc

Joana Sanz va ser la millor model de la Madrid Fashion Week, però arrenca més titulars pel seu idil·li irradiat a Instagram amb Dani Alves. "Ja estic curada d'espants", diu

amargets33538081 barcelona 14 4 2016 dominical entrevista a la mode160614170832

amargets33538081 barcelona 14 4 2016 dominical entrevista a la mode160614170832 / Albert Bertran

5
Es llegeix en minuts
Ana Sánchez
Ana Sánchez

Periodista

ver +

Li diuen “la psicòloga d'Alves”, encara que només ha estudiat un curs i és més de psicologia criminal. Fa poc més d'un any que va entrar en el club de les WAGs (dones i nòvies d'esportistes). Via Instagram, és clar. Joana Sanz i Dani Alves, l'exdefensa del Barça, exerceixen en els seus comptes d'autopaparazzis del seu idil·li. Ell té 9,7 milions de seguidors; ella, 189.000. Airegen poses de catàleg de “què-feliços-que-som”, carantoines amb el tatuatge ben visible del futbolista ('Love'), romantiquíssimes declaracions d'amor, un chihuahua en una cistella de regal (es diu Mari), vídeos cantant, més vídeos cantant, anell de compromís… Encara que el seu estat civil, com diria Facebook, “és complicat”. Almenys mediàticament. '¡Hola!' va anunciar el mes passat que s'havien casat. El futbolista ho va desmentir en el seu Instagram. La revista ho va matisar: “S'han casat… però a la seva manera”.

A aquestes altures, Joana Sanz ja ha passat a la fase 2 de la fama per contagi: “Estic ja curada d'espants”, riu. “No se m'oblidarà mai un esdeveniment en què em van preguntar: ‘Bé, ¿i quan et penses quedar embarassada?”. ‘Doncs, mira [fa com que respon], demà [riu], crec que demà em ve de gust”. 

La model parla al restaurant Ikibana Sarrià, a Barcelona. En persona actua com al seu Instagram. “Jo dic sempre el que penso. Se me'n va la força per la boca”, riu. Encara que, potser per proximitat futbolística, també ha après a tirar algunes pilotes fora.  

"LA DIETA DE LES GALETES OREO"

Té 24 anys acabats de fer (el 9 de juny). En fa quatre que està de Tenerife i no se li matisa l'accent canari. “Ni 'patrás”, riu. Sí, riu a l'acabar cada frase. 

La va descobrir un estilista –l'anomena “padrí”– en un centre comercial de Tenerife. Tenia 14 anys. Fins als 20 no va venir “a península”, que diu ella. Així que als 17 no va poder guanyar –això repeteixen els perfils sobre la model– el concurs Supermodel of the World de l'agència Ford de Nova York. “M'agradaria saber d'on ho han tret”. També repeteixen d'article en article que ha fet molts anys gimnàstica rítmica. “No he fet mai”, mou el cap. El que ella feia de petita era 'kickboxing'. 

El que inclou el seu currículum de debò: va ser la millor model de la passada Madrid Fashion Week. ¿La seva meta? Convertir-se en un àngel de Victoria’s Secret. “¿Quina model no somia això?”. De moment, Joana Sanz compleix els cànons bàsics d'una top: s'acosta al 90-60-90 (86-61-90) i diu que no es priva de res al menjar. “Però ho compenso amb esport –respon–. Sempre he dit que tot en aquesta vida és compensar”. ¿Segur? “La dieta de les galetes Oreo és la meva”, riallada.

No mira la tele.  “No tinc tele a casa". Comparteix pis amb les seves “amigues de tota la vida” i una gosseta chihuahua: Mari.

Va estudiar un any de Psicologia, tot i que el que a ella li agrada, puntualitza, és la psicologia criminal. “Ara com ara em segueix cridant moltíssim l'atenció –assenyala–. Estic entre això i fer psicologia segons els trastorns alimentaris”. Quan li preguntes si es veuen molt per les passarel·les és quan tira pilotes fora amb estil futboler. “La veritat és ho veig més en gent del carrer que en la dedicada a la moda”, respon. “No, no em refereixo als trastorns alimentaris a la moda –insisteix-, sinó a qualsevol persona dia a dia que s'obsessiona amb una talla”. ¿Ella s'hi ha obsessionat? “Jo, i ara! [riu]. ¿Per què?”. Perquè es dedica a posar amb llenceria. “No, la veritat és que de cara a la meva feina no em castigo”, torna a riure. ¿No? “No. M'exigeixo a mi mateixa, però per benestar. Perquè m'agrada molt l'esport, m'agrada moltíssim córrer. I si no portes una alimentació una mica saludable, et costa”. 

"JO NO SÓC DE LES QUE S'ENAMOREN A PRIMERA VISTA"

És filla única. Porta sempre un penjoll de la seva mare. Diu que és sensible. Que odia estar sola. “Per això no em dedico tan de ple a la professió –apunta–. El més comú en una model és fer temporades, anar-te'n una mica. Jo sempre tinc la meva base aquí. La meva base és Barcelona i vaig i vinc per feina. Casa meva és aquí –insisteix–. No em moc”. 

No mira la tele. “No tinc tele a casa. No miro la tele. No hi ha tele”, recalca. Comparteix pis a Barcelona amb les seves “amigues de tota la vida” i una gosseta chihuahua que li va regalar Alves pel seu aniversari: Mari. “Entre totes les companyes de pis ens diem: ‘Mari, Mari. Ai, Mari”. 

Parla de la seva relació amb Alves amb la mateixa transparència que a les xarxes socials. “La veritat és que sóc bastant esplèndida amb el meu Instagram –reconeix–. Poso el que sento”. Així que explica com va conèixer el futbolista del Barça com si estigués bregada en 'Sálvames Deluxe'

"Les fotos ens les fem "Les fotos ens les fem i les pugem nosaltres mateixos. Crec que els paparazzis tenen els dies comptats"

“Un dels seus millors amics era el nòvio d'una de les meves millors amigues –explica–. Un dia vaig anar a sopar amb totes les meves amigues. Jo no tenia ni idea dels jugadors”, riu. No sabia qui era. “No”. I tampoc hi va haver amor a primera vista. “No. Zero. Jo no sóc de les que s'enamoren a primera vista. No. A mi m'enamoren els caràcters. I ell era pura alegria –somriu-. Jo deia: ‘¿I aquest què fa?’. Saltant, cantant per tot arreu… ¿Però què li passa?”. 

Notícies relacionades

Es va assabentar fa poc del que significa WAGs (Wives And Girlfriends of Sports). Hi ha uns quants clubs de fans a Instagram, diu. “La veritat és que m'assabento més de feines meves per aquestes coses que per mi mateixa. ‘Ai, mira què guai, la foto de…”. 

No la incomoda ser “la-nòvia-de”. “No, perquè al capdavall és veritat, ¿no? Sóc la seva nòvia. ¿Com m'ha de molestar?”. De fet, diuen que ha comentat alguna vegada que “és més fàcil a l'hora de treballar”. “Nooo –nega–. Potser ets més coneguda en el mon de la moda, però… Jo ja feia quatre anys que em dedicava a la moda. Al contrari: em sento més aclaparada”. Més per preguntes que per paparazzis. “Perquè les fotos ja ens les fem nosaltres mateixos i les pugem nosaltres mateixos –riu–. Crec que els paparazzis tenen els dies comptats”. 

U CONTRA U: Sanz vs Alves

¿Gols en pròpia porta? Sí que acostumo a ficar bastant la pota. Però perquè sóc molt impulsiva. Ell també. Així que anem alhora.

Temes:

Moda Dani Alves