LA RECEPTA de mercat
Canelons d'espinacs
Maria Belmonte és la propietària de la parada Llegums Maria, al mercat de Fort Pienc (plaça del Fort Pienc, 3). Els canelons són una recepta típica catalana que es mengen el dia de Sant Esteve, el 26 de desembre. Són molt fàcils de fer i es poden omplir de molts ingredients. Aquests són d’espinacs, panses i pinyons, i s’hi pot afegir mató.
INGREDIENTS
1 quilo d’espinacs
Panses
Pinyons
Pasta de canelons
Oli d’oliva
Nou moscada
Beixamel
Formatge
PREPARACIÓ
Notícies relacionadesBullim els espinacs i els reservem. En una paella, saltegem les panses i els pinyons fins que estiguin daurats. Hi afegim els espinacs i ho remenem tot amb l’ajuda d’una espàtula. En una altra olla, posem aigua a bullir amb una mica d’oli i hi afegim les làmines de pasta una per una perquè no s’enganxin. Els paquets de pasta de canelons es poden trobar als supermercats. Quan estigui ben cuita, disposem la pasta en una safata i muntem els canelons amb el farcit d’espinacs.
PRESENTACIÓ
Escalfem el forn a 200 graus. En una safata, col·loquem els canelons. Hi aboquem la beixamel i ratllem una mica de nou moscada per donar-hi més gust. Ratllem el formatge per sobre i ho fornegem 20 minuts.
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Salaris Aquest és el sou d’un militar a Espanya
- Neteja ¿Per què la gent està tirant sal pel lavabo a la nit?: el truc que evita moltes malalties
- Una cullerada de mel al dia: així canviarà el teu cos si la prens
- El laberint català Així estan les enquestes de les eleccions a Catalunya