LA RECEPTA de mercat

Canelons d'espinacs

1
Es llegeix en minuts
PATRICIA BARAJAS

Maria Belmonte és la propietària de la parada Llegums Maria, al mercat de Fort Pienc (plaça del Fort Pienc, 3). Els canelons són una recepta típica catalana que es mengen el dia de Sant Esteve, el 26 de desembre. Són molt fàcils de fer i es poden omplir de molts ingredients. Aquests són d’espinacs, panses i pinyons, i s’hi pot afegir mató.

INGREDIENTS

1 quilo d’espinacs

Panses

Pinyons

Pasta de canelons

Oli d’oliva

Nou moscada

Beixamel

Formatge

PREPARACIÓ

Notícies relacionades

Bullim els espinacs i els reservem. En una paella, saltegem les panses i els pinyons fins que estiguin daurats. Hi afegim els espinacs i ho remenem tot amb l’ajuda d’una espàtula. En una altra olla, posem aigua a bullir amb una mica d’oli i hi afegim les làmines de pasta una per una perquè no s’enganxin. Els paquets de pasta de canelons es poden trobar als supermercats. Quan estigui ben cuita, disposem la pasta en una safata i muntem els canelons amb el farcit d’espinacs.

PRESENTACIÓ

Escalfem el forn a 200 graus. En una safata, col·loquem els canelons. Hi aboquem la beixamel i ratllem una mica de nou moscada per donar-hi més gust. Ratllem el formatge per sobre i ho fornegem 20 minuts.