eixample

El passadís de l'alegria

L'enllaç de l'estació de metro Passeig de Gràcia exhibirà a partir de demà un mural amb els somriures dels seus viatgers

1.300 retrats feliços alegraran el llarg túnel

En el marc de la Primavera Cultural de TMB, l’enllaç de l’estació de Passeig de Gràcia es converteix en un passadís de somriures. / RICARD FADRIQUE

2
Es llegeix en minuts
LUIS BENAVIDES
BARCELONA

Somriure és beneficiós. Afavoreix les relacions amb els altres i fins i tot s'ha demostrat que millora el sistema immunològic. I, a més, és gratis. Per això, TMB ha decidit clausurar el cicle d'activitats de la segona edició de Primavera Cultural amb una curiosa iniciativa que ha consistit a fotografiar els somriures dels viatgers. L'empresa vestirà el llarguíssim i tediós passadís de l'estació de metro Passeig de Gràcia (línies 2, 3 i 4) des de demà fins al 30 de juny amb somrients fotos, tipus Polaroid, que s'han fet els usuaris.

«Vam pensar aquesta iniciativa perquè creiem que un somriure pot canviar la nostra actitud a l'encarar un nou dia i és una bona manera de destacar la gran diversitat d'usuaris del metro», explica Maite Peris, directora de relacions públiques del TMB, que defineix aquest projecte com«art col·laboratiu»al tractar-se d'una acció en què «ha pogut participar tothom»gràcies al fotomaton instal·lat per plasmar aquest projecte.

Viatge a Fuerteventura

Durant tota la setmana passada, el col·lectiu d'art urbà i cooperatiu Wallpeople va animar els passatgers del metro a regalar el millor dels seus somriures.«La gent odia aquest passadís i què pot ser millor que omplir-lo de gent amb cares felices. A més, és primavera i l'optimisme és molt important en aquests temps que corren», explica Pablo Quijano, membre del col·lectiu encarregat de posar en marxa aquesta activitat, que ha tingut precedents en altres ciutats, on s'ha fet amb fotografiess aportades pels usuaris.

Notícies relacionades

Els passatgers que s'han retratat han rebut una foto de record i poden guanyar un viatge a Fuerteventura. Entre les 1.300 fotografies que opten al regal«hi ha de tot».El fotògraf amagat a la cabina, David Romà, va estar tota la setmana passada disparant el seu flaix.«És cansat però gratificant. La gent sempre et sorprèn».Com el petit Martí Sementer, que venç la seva timidesa amb una divertida ganyota.«Ens vam assabentar per correu electrònic dels actes culturals de TMB i hem vingut»,explica la seva mare, Montserrat Puig.

Altres usuaris topen amb el fotomaton per casualitat:«Ella tenia curiositat i no s'hi ha pogut negar. No sabem què faran amb les fotos»,explica avergonyida Laura Cuesta, retratada amb la seva amiga Alba Pellicer, després de recollir la foto de record i el codi per al sorteig. Els seus somriures s'exhibiran en mida pòster a partir de demà amb 1.300 més al passadís d'enllaç de metro més llarg de la ciutat.