LA RECEPTA

Rostit de vedella

Maria Mercè mostra una peça de carn per al rostit.

Maria Mercè mostra una peça de carn per al rostit.

1
Es llegeix en minuts

Maria Mercè, propietària de la carnisseria que porta el seu nom al mercat de Santa Caterina, proposa preparar un rostit de vedella, que, segons ella, és un plat senzill, molt gustós i, en les seves variants, molt adequat per a qualsevol celebració i època de l'any.

INGREDIENTS (4 persones)

1 rodó de vedella

2 cebes i una pastanaga

Tomàquets

Vi ranci

Brou de carn

Oli o llard

Sal, pebre, llorer, farigola i alls

Notícies relacionades

PREPARACIÓ

Es posa oli o llard a la cassola. S'hi afegeix la carn, es daura, es sala i s'hi posa pebre. S'afegeixen les cebes, les pastanagues, el llorer, la farigola i els alls a trossos grans. Quan les verdures s'han daurat, s'hi aboca el vi i es deixa reduir. S'hi afegeix el brou i, a foc lent amb la cassola tapada, s'estova el rostit. La carn es cou amb la humitat que desprenen les verdures, que es passen per un xinès. La carn freda es talla en rodanxes.