RUTA A LES CORTS
La mar de frescos
Plats de quaresma. El carnaval ha arribat al seu final. Avui, dimecres de cendra, la tradició religiosa el marca de dejuni, no menjar entre àpats, i abstinència, no menjar gens de carn. Per això, la ruta d'aquesta setmana és un passeig gastronòmic per algunes peixateries de les Corts, on les sardines comparteixen espai amb altres exquisideses marines.
La mar de frescos Tradició familiar De llotges mediterrànies Mitja vida a la parada De tot una mica Recomanacions sanes Venda i degustació_MEDIA_1 /
PEIXOS JUANI
NUMÀNCIA, 88
Mitja vida a la parada
Juani Flores ha passat mitja vida darrere del taulell del negoci que porta el seu nom:«Fa gairebé 28 anys que treballo de dimarts a dissabte». La ubicació de la seva parada al petit mercat del carrer de Numància l'ajuda en el negoci:«Estar envoltat d'altres comerços sempre és millor perquè la gent va on hi ha més oferta».Flores qualifica el seu barri de«modern»,amb una mitjana d'edat relativament jove. El millor de tot:«Coneixes els clients de vista. I ells a tu també. Com que ja fa tant de temps que sóc aquí, confien en la qualitat dels nostres productes». «Algunes senyores em demanen la recepta, més que res per interactuar»,diu rient.
PEIX ANNA
TRAVESSERA DE LES CORTS, 215
De llotges mediterrànies
La parada Peix Anna es troba al mercat municipal de les Corts des de la seva obertura. Ocupa un ampli espai en el qual s'exhibeix diàriament«peix fresc portat des de llotges mediterrànies».Alfonso Puig, encarregat i copropietari juntament amb la seva dona, Anna Maria Munné, elogia la procedència del producte, perquè considera que a les costes hi ha«un peix molt bo», responsable de la nostra«cultura del peix».En aquest sentit, l'omnipresent crisi ha afectat la nostra butxaca i ha castigat el nostre paladar amb«un producte més barat que no té gust».Puig fins i tot vaticina:«A la llarga es veurà menys peix de qualitat...».
MARISC I PEIX PARERA
T. DE LES CORTS, 215
Tradició familiar «Tota la vida he treballat al sector del peix fresc, més per tradició que per vocació, perquè els meus pares ja s'hi dedicaven»
, confessa Xavier Parera, propietari de la parada que van obrir els seus pares el 1961, any en el qual es va inaugurar el mercat municipal de les Corts.«És una feinamolt esclava. Pensa que m'aixeco a dos quarts de cinc del matí, de dimarts a dissabte»,explica. L'especialitat dels Parera ha estat sempre«el marisc fresc de temporada».«La gent jove demana molt marisc, també llenguado i sèpia, per fer-lo al vapor o a la planxa. És una cosa que no requereix que t'entretinguis gaire estona a la cuina», afirma.
FISHHH!
ILLA DIAGONAL. DIAGONAL, 557
Venda i degustació
Obert des del 2005, Fishhh! ofereix la possibilitat de comprar peix fresc i, si es prefereix, degustar-loin situ. «Vaig treballar en una peixateria, i sempre havia volgut obrir un establiment relacionat amb la restauració. Al final m'he quedat en una cosa intermèdia»,explica el propietari, Luis Enrique de Buen Maldonado, que es va inspirar en uns restaurants similars de Tailàndia. La premissa de partida era senzilla:«El més bonic d'un restaurant és el producte, i aquest sempre està amagat. ¿Per què no exposar-lo?».També serveixen a domicili, i fins i tot s'hi pot contractar els serveis d'un xef.
PESCADOS CANO
VALLESPIR, 141
Recomanacions sanes
Rosa Sáez amb prou feines fa un any i mig que està al capdavant de la peixateria del carrer de Vallespir. La titular de l'establiment és Elena Cano, propietària també d'altres botigues a la província de Barcelona. Però Sáez no és precisament una principiant en el sector:«Tota la vida que treballo en aquest sector. Vaig començar amb 17 anyets. La meva mare ja era peixatera». Una mostra de la seva experiència és la seva bona sintonia amb una clientela que, considera,«hauria de menjar més peix».«Si els metges recomanen menjar peix blanc quan estem malalts, deu ser per alguna cosa», observa.
PEIXATERIA MARI
TAQUÍGRAF GARRIGA, 35
Notícies relacionadesDe tot una mica
Quan María José Torrejón va agafar, fa una dècada, les regnes de la peixateria que es traspassava al carrer del Taquígraf Garriga«no tenia gens d'experiència en la venda de peix».Avui, no obstant, s'ha guanyat l'afecte i el respecte dels veïns:«Els clients són el millor d'aquest negoci. Tractar amb ells és divertit i agradable».La part negativa són els horaris:«És una feina molt dura per als qui els agradi dormir».María José Torrejón prima la frescor del peix per sobre de tot, i intenta que no faltin mai al seu establiment«el rap, les gambes, els seitons i el lluç», diu.
- ChatGPT La IA aposta per aquest barri de Barcelona per viure: "On tradició i modernitat es troben"
- Previsió meteorològica El Nadal arribarà amb pluges, nevades i molt fred a Catalunya: aquestes són les previsions per a les pròximes setmanes
- La duresa d’una malaltia El pitjor moment en la vida de Jordi Cruyff
- Apunt Camí de l’urinari
- L’Hospitalet Illa i Quirós firmen el soterrament de la Granvia
- Envelliment i salut mental: acceptar-se, empoderar-se, créixer
- Tecnologia i psicologia Un de cada vuit adolescents recorre a la IA en moments de malestar emocional
- El Barça fregeix l’Olympiacos amb defensa i 13 triples
- Tsygankov ressuscita un Girona que aconsegueix sortir del descens
- El PSOE, a la baixa en plena crisi i el PP s’estanca, segons el CIS
