Amb antecedents

Troben una dona assassinada a punyalades a la Corunya i busquen la seva parella

La Policia ha rebut l’alerta del fill de la víctima, que ha trobat el cos de la seva mare de matinada

2
Es llegeix en minuts
EFE

Una dona de 52 anys ha sigut assassinada a punyalades al seu domicili de la Corunya i la Policia Nacional busca la seva parella, un home de 48 anys, com a suposat autor del crim masclista.

Aquest dijous, cap a les 2.00 hores, un home va trucar al 091 per alertar que havia trobat la seva mare sense vida en una habitació de casa seva, situada al carrer Juan Darriba. El fill tornava de treballar.

Antecedents per violència masclista

La Policia busca com a suposat autor la parella de la dona, un home que tenia antecedents de violència masclista amb dues dones més, però no amb la víctima, segons ha confirmat la subdelegada del Govern a la Corunya, María Rivas.

Rivas ha dit que no consten denúncies de la dona trobada morta amb ferides d’arma blanca al cinquè pis del número 5 del carrer Juan Darriba, al barri d’O Birloque, on la dona, junt amb la seva germana, regentava una fleca.

Forta discussió els dies previs

Sobre els fets, la subdelegada del Govern ha confirmat que la Policia va tenir coneixement que en dies anteriors al domicili hi va haver una forta discussió i que, a partir del descobriment del cadàver i del relatat pel fill, es va iniciar la recerca de la parella, un home de 48 anys, que, segons fonts policials, està en recerca i captura.

Per a això, segons la subdelegada, es reforçaran els controls per mirar de localitzar-lo. «No consta cap denúncia per aquesta discussió», ha dit al ser preguntada si existien denúncies prèvies i, amb referència a que, segons van tenir constància els agents, havia mantingut en dies previs.

Respecte a les discussions, un veí va confirmar que les ha sentit aquesta nit passada i en dies previs. Com ell, altres veïns i veïnes van mostrar la seva consternació pels fets.

Investigació en marxa

Per la seva banda, en un acte a Vigo i a preguntes dels periodistes, el delegat del Govern a Galícia, José Miñones, ha afirmat que no es pot afirmar en aquests moments que es tracti d’«un cas de violència de gènere» i ha instat a esperar al desenvolupament de la investigació.

Notícies relacionades

Mentrestant, l’alcaldessa de la Corunya, Inés Rey, ha traslladat la «commoció» pel «terrible assassinat». També ha indicat que «tot apunta», a l’espera que es confirmi oficialment, «que es tracta d’un assassinat per violència masclista».

L’alcaldessa ha condemnat el que ha qualificat com una «xacra que com a societat hem de combatre», ha incidit apuntant el nombre de víctimes per aquest tipus de violència des de principis d’any.