Marihuana

Detenen el president d’un club cannàbic de Cornellà per suposat tràfic de drogues

Detenen el president d’un club cannàbic de Cornellà per suposat tràfic de drogues
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Esquadra de Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat) van desmantellar el 7 de juny passat un punt de venda i subministrament d’estupefaents a la ciutat del Baix Llobregat, un espai que, segons informa la policia catalana, operava sota aparença d’associació d’autoconsum cannàbic, i van detenir el president del club i principal responsable de l’activitat.

La investigació es va iniciar a mitjans de maig, quan els agents van tenir coneixement d’un «greu enfrontament» entre el personal de l’associació i un presumpte soci d’aquesta que va patir fractures i talls al rostre.

«L’activitat de l’associació també acumulava diverses queixes veïnals anteriors i inspeccions administratives de l’administració local», afegeixen des de Mossos.

Així, els agents van poder comprovar, en el transcurs de la investigació, que tots els membres de la junta directiva de l’associació tenien antecedents policials. Arran d’aquesta informació, van iniciar una sèrie de dispositius per verificar si l’activitat de l’associació s’adequava a les pautes legals que regulen aquest tipus d’activitats.

Clausura del local

Els investigadors van obtenir indicis que apuntaven que el personal de l’associació estava «subministrant estupefaents a persones consumidores», moltes de les quals «no tenien cap vinculació prèvia amb l’associació», així com amb persones que per la seva edat «no podien accedir al local ni ser sòcies d’aquest».

Sota ordre judicial, els Mossos d’Esquadra van realitzar una entrada i registre a l’interior del local el 7 de juny i van localitzar a l’interior el president de l’associació, que va quedar detingut per un suposat delicte de tràfic de drogues i també i per tenir un requeriment de detenció, emès per un jutjat, per la seva presumpta participació en altres delictes.

Durant el registre, els agents van intervenir 1,6 quilograms de substàncies estupefaents derivades del cànnabis en diversos formats i preparats per ser consumits de forma immediata. També van clausurar de forma provisional el local de l’associació.

Notícies relacionades

Així, la investigació continua oberta per determinar la presumpta responsabilitat de terceres persones en la gestió de l’activitat i no es descarten més detinguts. L’arrestat va passar a disposició judicial i es va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Llegeix totes les notícies de Cornellà de Llobregat a EL PERIÓDICO Cornellà de Llobregat