Política municipal

Valents repeteix a Cornellà la ‘pesca’ en el PP que ja va fer a Santa Coloma

  • L’expresidenta dels populars de Cornellà Ysabel Espinosa es va donar de baixa del PP el 10 de març

  • Espinosa va deixar el càrrec el 2018, un any després de viure una polèmica per una comparació entre Puigdemont i Hitler

Valents repeteix a Cornellà la ‘pesca’ en el PP que ja va fer a Santa Coloma

Ayuntamiento de Cornellà

2
Es llegeix en minuts

Ysabel Espinosa, exregidora i expresidenta del PP a Cornellà (el Baix Llobregat), s’ha unit a Valents, el grup que lidera Eva Parera, una formació política establerta a Barcelona i sense representació a Cornellà. Des de Valents assenyalen que Espinosa es va donar de baixa com a militant del PP el 10 de març.

«Vull poder col·laborar i ajudar Valents. Poso la meva experiència a disposició del partit», ha declarat qui va ser regidora del PP del 1996 al 2011 a Cornellà i presidenta de la formació fins al 2018. El moviment recorda el que la formació de Parera va fer a Santa Coloma fa tot just unes setmanes, en el qual va absorbir una petita part del PP colomenc després de la dimissió de la Junta local pel nomenament de Miguel Jurado com a candidat per a les municipals.

Espinosa va recordar a la seva carta remesa al PP per donar-se’n de baixa com a militant que entre els motius que la porten a prendre aquesta decisió hi ha «els més de vuit anys denunciant la situació que viu el partit en aquesta ciutat [Cornellà] i el nul cas que s’ha fet de les queixes emeses a les direccions del PP de Barcelona i Catalunya, així com la presa de decisions sense aprovació de la junta local».

De fet, Espinosa s’ha caracteritzat per ser una veu crítica amb el PP i precisament va adduir «discrepàncies» internes amb la junta local dels populars per deixar la presidència el 2018.

Polèmica comparació de Puigdemont amb Hitler

«El que més ha influït en la meva decisió és el cansament, cansament moral i psicològic produït per molts motius. El moment actual que estem vivint a Catalunya i Espanya, la discrepància amb la política municipal que s’està desenvolupant des del grup municipal popular i de passada per una etapa de la vida en la qual vull espai i disfrutar de la família», va justificar llavors com a principals motius per deixar la presidència dels populars a Cornellà, tal com va recollir ‘La Premsa del Baix’.

Poc més d’un any abans de deixar el càrrec, però, Ysabel Espinosa havia protagonitzat una polèmica en xarxes socials. El gener del 2017, l’encara presidenta del PP va compartir a la seva pàgina de Facebook un enllaç en el qual es comparaven les fotos de l’aleshores president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, amb Adolf Hitler, en relació amb les declaracions del primer sobre unes filtracions del jutge Vidal.

Arran de la polèmica generada per aquest fet, ERC Cornellà ha comunicat que condemna «els insults reiterats d’Ysabel Espinosa al president de la Generalitat i exigim que es retracti d’aquestes afirmacions i que demani perdó a Carles Puigdemont i als ciutadans que ha desacreditat». Amb tot, Espinosa, atesa la polèmica, va esborrar la publicació i els comentaris que en van sorgir.

Notícies relacionades

Valents és el grup d’Eva Parera a l’Ajuntament de Barcelona i l’herència que queda de la Barcelona pel Canvi de Manuel Valls. Així, el partit de Parera, que manté una voluntat expansionista i prepara llistes a les principals ciutats metropolitanes, ha anunciat diferents fitxatges de regidors de Ciutadans de localitats catalanes les últimes setmanes.

Llegeix totes les notícies de Cornellà a EL PERIÓDICO Cornellà