Medi ambient

Cornellà inaugura l’hort urbà Regreen amb aigua regenerada

  • El projecte pilot demostratiu passarà en els pròxims mesos per municipis metropolitans

Cornellà inaugura l’hort urbà Regreen amb aigua regenerada

Agbar

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’alcalde de Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat), Antonio Balmón, ha inaugurat aquest dilluns a la Central Cornellà l’hort urbà Regreen, un projecte pilot amb aigua regenerada promogut per Aigües de Barcelona i Cetaqua amb l’ajuntament. És una iniciativa publicoprivada d’innovació que pretén contribuir a l’economia circular a l’àrea metropolitana de Barcelona, «donant una segona vida a l’aigua i així combatre l’escassetat hídrica», informen els tres impulsors en un comunicat.

L’objectiu és utilitzar aigua regenerada per a l’agricultura hidropònica, que cultiva plantes utilitzant substrats minerals en comptes de terra agrícola, cosa que estalvia aigua i fertilitzants i dona cultius d’alta qualitat mitjançant el control de les dosis de nutrients. Aquest tipus de cultius es poden desenvolupar en condicions desfavorables, com en ciutats (amb poca aigua i espai), cosa que és «un gran avantatge respecte a l’agricultura mitjançant reg convencional».

Aquest projecte pilot demostratiu passarà en els pròxims mesos per altres municipis de l’àrea metropolitana per «conscienciar la societat sobre el potencial de l’aigua regenerada i els beneficis».

Aprofitar l’aigua

L’alcalde Balmón ha afirmat que «en un moment excepcional, és necessari fer un esforç» d’innovació per aprofitar l’aigua, i ha destacat la col·laboració publicoprivada per trobar solucions.

Notícies relacionades

El director general d’Aigües de Barcelona, Rubén Ruiz, ha defensat els models circulars per afrontar l’emergència hídrica generant «oportunitats de desenvolupament sostenible en l’entorn metropolità» i fomentant l’aigua regenerada per a usos ambientals, però també agrícoles, urbans o industrials. El ‘project manager’ a Cetaqua, Álvaro Mayor, ha dit que Regreen pot millorar «la petjada hídrica, la circularitat i la neutralitat climàtica als municipis» de l’àrea metropolitana de Barcelona, reduint la dependència de les condicions mediambientals i preservant rius i aqüífers.

Llegeix totes les notícies de Cornellà de Llobregat a EL PERIÓDICO Cornellà