Cultura local

Cinc actes a Cornellà per disfrutar del Festival d’Art Flamenc de Catalunya

La iniciativa, organitzada per la Coordinadora d’Entitats Flamenques i el consistori, torna fins al 4 de juny

Cinc actes a Cornellà per disfrutar del Festival d’Art Flamenc de Catalunya

Ayuntamiento de Cornellà

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat) acull, durant aquestes setmanes de maig i fins al 4 de juny, el Festival d’Art Flamenc de Catalunya, que inclou espectacles clàssics de cant i ball, tant d’artistes consagrats com de nous valors, afegit a propostes de l’art flamenc, la literatura i la seva història.

La iniciativa està organitzada per la Coordinadora d’Entitats Flamenques i Andaluses i l’Ajuntament de Cornellà. Del programa del festival, que es pot consultar complet aquí, destaquen els següents cinc actes:

Dissabte 21 de maig. Ángeles Toledano i Paco Heredia [20 h, Auditori de Sant Ildefons; 5,40 €]. Ángeles Toledano, acompanyada a la guitarra per Benito Bernal i a les palmes per Manuel Valencia i Cantarote, va començar a cantar quan era molt jove a les penyes flamenques de la seva terra, Jaén, i va viure una ràpida progressió que la va fer guanyar premis en concursos de flamenc. Toledano va arribar a ser finalista del Concurs Nacional de Còrdova i ha participat en incomptables festivals nacionals i internacionals.

Diumenge 22 de maig. Presentació del llibre ‘Concurso Internacional de Letras Flamencas’ [12 h, Peña Los Aficionados; entrada gratuïta]. L’associació Hijos de Almáchar, de Barakaldo, presentarà el llibre ‘Concurso Internacional de Letras Flamencas’. En l’acte cantarà Sonia Miranda i Antonio Luis López serà a la guitarra. Miranda, com descriu el programa, «destaca per ser una ‘cantaora’ completa, d’una gran sensibilitat a l’hora d’executar els cants».

Diumenge 29 de maig. Ball: ‘Las academias bailan’ [12 h, plaça de Sant Ildefons]. Hi actuaran els equips de ball de: Asociación Andaluza Hijos de Almáchar, Centro Cultural Andaluz Blas Infante de Cornellà i acadèmia de ball flamenc Paca García. El presentarà José María Flores.

Divendres 3 de juny. Actuació: La Prenda Roja [20 h, plaça del Pilar]. Sara Sambola, Ana Brenes i Cistina López presenten ‘Flamenco Rojo’, en al·lusió al color que simbolitza moltes de les característiques que les tres artistes pretenen plasmar en el projecte. «El vermell és foc, és sang, està embolicat en el que és fonamental de la vida, encarna les virtuts guerreres, la sensualitat, és el més visceral dels colors», expliquen des del festival.

Notícies relacionades

Dissabte 4 de juny. Actuació: José Antonio Rodríguez Trío [20 h, plaça de l’Església]. José Antonio Rodríguez és un dels compositors de música flamenca amb prestigi internacional. Posseeix un ampli currículum que l’avala com un dels referents en el món de la música flamenca. Per exemple, el 1987 va estrenar la seva obra ‘Guajira para guitarra flamenca i orquestra’, dins dels concerts extraordinaris amb motiu del Dia d’Andalusia.

Llegeix totes les notícies de Cornellà a EL PERIÓDICO Cornellà