Conflicte ‘ultra’

Un grup de ‘boixos nois’ destrossen un bar de Cornellà

  • Segons els Mossos d’Esquadra, en ocasions, el bar és freqüentat per membres de les Brigades Blanc-i-blaves

  • L’amo del local afirma que al seu bar «no paren gaires radicals» i que, en el moment de l’atac, «hi havia famílies amb nens i avis»

Un grup de ‘boixos nois’ destrossen un bar de Cornellà

El Periódico

1
Es llegeix en minuts
Elena Martínez
Elena Martínez

Periodista

ver +

Una baralla al bar de Cornellà Los Cazadores (Baix Llobregat) diumenge passat va deixar dos ferits i diverses destrosses al local, un establiment ubicat a pocs metres de l’estadi RCDE Espanyol i que tradicionalment havia sigut freqüentat pel grup ultra afí a l’Espanyol de les Brigades Blanc-i-blaves  abans dels partits. Javier Haro, l’amo del bar, explica que un grup d’unes deu persones va entrar al seu establiment amb el crit de «Som els Boixos Nois» i que «van tirar les cadires que hi havia fora contra les finestres i van entrar a dins, van tirar tamborets, la màquina de tabac i van fer una destrossa».

Els fets van passar diumenge 28 de novembre, al voltant de les 14.00 h del migdia, quan un grup de persones va baixar de tres cotxes armats amb martells i porres i, segons fonts policials, van començar una discussió amb diversos clients que va desembocar en una baralla.

Diverses patrulles dels Mossos d’Esquadra i de Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) es van traslladar fins al lloc dels fets, però els presumptes atacants ja se n’havien anat. Segons els Mossos, l’aldarull va acabar amb dues persones ferides, una la treballadora del bar i un jove de 18 anys.

Segons defensa Javier Haro, al seu local «no paren gaires radicals. Ells paren en altres establiments» i assevera que, amb referència al grup de Boixos Nois, «van venir a destrossar-me el bar quan hi havia famílies amb nens i avis».

Segons han apuntat diferents mitjans,l’agressió va ser una resposta dels Boixos a un atac protagonitzat aquesta setmana per radicals del Benfica, i amb una suposada col·laboració de la mà de les Brigades Blanc-i-blaves, a un bar pròxim de l’estadi del Barça.

Operació contra els Boixos Nois

La setmana passada es va detenir14 integrants dels Boixos Nois a Sabadell. Als arrestats se’ls van imputar delictes greus per tràfic de drogues, explotació sexual de dones, tinença il·lícita d’armes o blanqueig de capitals, entre d’altres. Set han ingressat a la presó.

Notícies relacionades

Els agents van fer l’entrada i registre a 18 vivendes i locals, en què van trobar deu armes de foc, nombroses armes blanques, un quilo de cocaïna, més de 5.000 plantes de marihuana i 42 quilos de cabdells, així com diferents substàncies estupefaents com cocaïna rosa i haixix.

Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO