Narcotràfic

Detingudes cinc persones i intervinguts 84 quilos de cabdells de marihuana

Agents de la Policia Nacional de Barcelona i de Cornellà van interceptar una furgoneta amb aquest carregament a la carretera comarcal C-155 de Polinyà després de mesos d’indagacions

1
Es llegeix en minuts
EFE

La Policia Nacional ha detingut cinc persones que transportaven 84 quilos de cabdells de marihuana en una furgoneta que va ser interceptada a Polinyà (Vallès Occidental), valorats en més de 480.000 euros, quan es dirigien a vendre la droga.

Segons informa aquest dijous la Policia Nacional, també ha sigut desmantellada una plantació en una nau industrial ubicada a la localitat barcelonina de Sentmenat (Vallès Occidental) de més de 5.000 metres quadrats, destinada al cultiu, emmagatzematge i processament de la droga.

Entre els detinguts, de nacionalitat albanesa i espanyola, es troba el màxim responsable de la plantació.

Furgoneta interceptada

Agents de la Policia Nacional de Barcelona i de Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat) van interceptar aquesta furgoneta a la carretera comarcal C-155 de Polinyà després de mesos d’indagacions i al seu interior van trobar 28 paquets amb cabdells de marihuana, tots hermèticament tancats. En aquesta primera intervenció policial van ser detinguts els dos ocupants de la furgoneta, un espanyol i un albanès.

Després de la seva detenció, es va realitzar l’entrada i registre a la nau industrial investigada, on es va constatar l’existència d’una plantació ‘indoor’ de marihuana de grans dimensions. A l’interior, a més, es trobaven dos homes més, de nacionalitat albanesa, que s’encarregaven de la vigilància i la custòdia de la plantació.

Investigació

La investigació es va iniciar quan els agents van tenir coneixement de l’existència d’una possible plantació en una nau industrial situada al polígon industrial Mas del Cisa de Setmenat. La nau tenia molts aparells d’aire condicionat a l’exterior, se sentia un soroll constant de màquines i desprenia una forta olor de marihuana, per això es va sol·licitar la col·laboració de la companyia elèctrica per comprovar si efectivament es tractava d’una plantació ‘indoor’.

Després del mesurament i la revisió, la companyia va constatar que existia una defraudació de fluid elèctric a gran nivell.

Notícies relacionades

Els detinguts estan acusats dels delictes contra la salut pública, blanqueig de capital i defraudació de fluid elèctric, que ascendeix a un total de gairebé 70.000 euros.

Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO