CONSEQÜÈNCIES DEL COVID-19

Cornellà aprova un pla de xoc econòmic de 3,6 milions per pal·liar els efectes del coronavirus

El pla està pensat inicialment per als mesos d'abril i maig i contempla una sèrie de mesures fiscals i econòmiques en l'àmbit empresarial, laboral i social

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Cornellà ha aprovat aquest dimecres un pla de xoc econòmic urgent dotat amb 3,6 milions d’euros per fer front a les conseqüències de la crisi sanitària provocada pel coronavirus  i que inclou mesures fiscals i econòmiques que s’aplicaran en l’àmbit empresarial, laboral i social.

El pla està pensat inicialment per als mesos d’abril i maig i està estructurat en tres línies d’actuació: mesures fiscals, mesures de protecció dels llocs de treball de les empreses contractades i creació d’un fons de contingència. 

Aquesta resposta econòmica se suma a altres accions que ja ha impulsat el consistori des de l’inici de l’estat d’alarma, com la creació d’una comissió municipal excepcional per atendre les persones en situació de vulnerabilitat o la reorganització de les beques menjador. 

Més de 600.000 euros en mesures fiscals

El primer munt, de 615.000 euros, es dedicarà a la suspensió del pagament de les taxes referides a determinats serveis municipals que han hagut de tancar i a la compensació dels pagaments ja efectuats d’aquelles activitats afectades per l’estat d’alarma.

S’inclouen en aquest bloc les taxes de mercats municipals, mercats ambulants, quioscos i horts familiars urbans, així com una compensació en relació amb les terrasses dels serveis de restauració i en la recollida de residus comercials dels establiments tancats.

En relació amb les taxes i preus públics que corresponen al període de l’estat d’alarma, el consistori establirà una compensació de la part proporcional corresponent al primer rebut que es giri una vegada restablerta la normalitat.

Es contempla, doncs, la suspensió del pagament de totes les quotes referents als serveis oferts a la piscina de Can Millars, les escoles bressol, l’escola d’educació especial Virolai, l’espai educatiu familiar i l’espai nadó, els serveis de ludoteca i els oferts per l’escola municipal de música Roser Cabanes. 

Suspensió i ajornament del pagament d’impostos

Dins de la partida dedicada a les mesures fiscals s’inclouen també aspectes relacionats amb els impostos municipals, com l’ajornament fins al 2 de juny del cobrament de l’impost sobre vehicles de tracció mecànica, la suspensió temporal del pagament per estacionament en zona blava i verda o de la tramitació de multes. 

També queden suspesos els embargaments i, com ja es va anunciar fa uns dies, el consistori ajornarà –o suspendrà, en el cas d’aquells col·lectius més vulnerables– el cobrament dels lloguers de vivendes, aparcaments i locals de titularitat municipal d’abril i maig.

D’altra banda, no s’efectuarà el cobrament de les quotes d’allotjament al centre i viver d’empreses i als equipaments municipals de Procornellà, no es cobraran les quotes del PELL, del Complex Esportiu Can Mercadel, del centre cívic i de la ludoteca, entre altres mesures.

Protecció d’ocupació i fons de contingència

El pla de xoc aprovat per l’Ajuntament inclou una partida de 700.000 euros per garantir els llocs de treball de tot el personal de les empreses adjudicatàries, tant del consistori com de les empreses municipals d’aquells serveis que estan tancats aquests dies, com els centres educatius, culturals i esportius, entre d’altres.

Notícies relacionades

Es contempla, a més, la creació d’un fons de contingència dotat inicialment amb un milió d’euros per fer front a totes les mesures i ajuts que s’estan adoptant per cobrir les necessitats bàsiques i prioritàries de les persones més afectades per la crisi. En aquesta línia, el consistori està treballant en la creació d’una targeta moneder municipal per a les persones més vulnerables. 

Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA