CONTRA L'HOMOFÒBIA

Cornellà s'afegeix a la celebració del Dia Internacional contra la LGTBIfòbia

La ciutat commemorarà el 17 de maig amb una gran festa, a la qual acompanyaran diferents iniciatives durant tot el mes de juny

1526297230 226076 1526297336 noticia normal

1526297230 226076 1526297336 noticia normal

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El dia 17 de maig es commemora el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia i, amb motiu de la celebració, a la ciutat de Cornellà s’organitzaran diferents tipus d’activitats amb l’objectiu de visibilitzar el col·lectiu i rebutjar qualsevol tipus de conducta homòfoba.

Per promoure la sensibilització i prevenir l’assetjament cap a les persones LGTBI, diferents col·lectius i entitats de la ciutat treballaran durant aquesta setmanes i les properes per donar a conèixer els recursos d’orientació i ajuda disponibles a Cornellà.

La gran festa d’inici, que se celebrarà el mateix dijous 17 de maig, donarà el tret de sortida oficial a aquestes jornades de sensibilització. L’acte tindrà lloc a la plaça Catalunya, que es dividirà en quatre espais diferents en què es realitzaran jocs de sensibilització entorn de les problemàtiques derivades de la LGTBIfòbia.

El dimarts 22 de maig, el Casal Jove Sanfeliu-Sant Ildefons acollirà un taller de ‘twerking’ feminista.Es tracta d’una activitat dirigida a noies del municipi que vol mostrar la importància de l’apoderament i el feminisme a través del ball.

La sexòloga Maria Cabral s’encarregarà d’informar i assessorar sobre les bases d’una sexualitat sana, i Kim Jordan, sociòloga i ballarina, ensenyarà a les assistents moviments propis del‘twerk’ per connectar amb el cos.

A més, durant tot el mes de juny es visibilitzaran projectes coml’exposició ‘Desconstruint el binarisme de gènere’,creada per les autores locals Luna Callís, Patricia de Torres i Andrea Torres, així com la representació de l’obra de teatre ‘Poliamor’,a càrrec dels joves del grup avançat de teatre del CRAJ.

Contes per fomentar la diversitat sexual

La ciutat vol donar cabuda a tota mena d’activitats i públics, per això, es duran a termeiniciatives que incloguin tota la família, com els contacontes per a nens.

En diferents sessions realitzades durant el mes de juny a la Ludoteca el Dau, la Biblioteca Marta Mata i la Biblioteca Garcia Nieto es llegiran contes que inclouran personatges de diverses condicions i orientacions sexualsi que reflectiran la diversitat de famílies i la necessitat de tractar-les sense prejudicis i amb respecte.

Les encarregades de realitzar aquesta activitat seran les associacions Cúrcuma i CúrcumaCom Vulguis, l’objectiu de les quals és ajudar els nens a detectar els estereotips i les conductes sexistes, homòfobes i trànsfobes que poden aparèixer en el seu dia a dia.

Notícies relacionades

Les iniciatives estan organitzades pels Espais Joves, el CRAJ –Centre de Recursos Juvenils-, l’Esplai Mowgli i el Club Sanfeliu-Sant Ildefons, amb el recolzament de l’Ajuntament de Cornellà.

Més notícies de Cornellà