Beguda de malta

¿Quina és la principal diferència entre les cerveses 0,0 i sense alcohol?

extra/imagenesnoreste Fotos 1-110470882.jpg

extra/imagenesnoreste Fotos 1-110470882.jpg

1
Es llegeix en minuts
Lola Gutiérrez

Diversos estudis conclouen que la ingesta moderada de cervesa, amb i sense alcohol, durant els principals àpats protegeix més el sistema cardiovascular que altres begudes amb contingut alcohòlic a causa dels polifenols (amb acció antioxidant) que conté.

No obstant, segons l’OMS el 80% dels infarts de miocardi i els accidents cerebrovasculars es poden evitar amb hàbits de vida saludable que inclouen una alimentació variada i equilibrada, exercici físic i l’absència de tabac o alcohol.

També l’Estratègia de Salut Cardiovascular, feta pública pel Consell Interterritorial de Salut a l’abril, conclou que, tenint en compte les dades a favor i en contra del consum moderat d’alcohol, «el possible benefici cardiovascular és insuficient per compensar la mortalitat pel conjunt de les altres causes associades al consum» d’alcohol.

Qualitat de les cerveses

Notícies relacionades

La diferència entre les cerveses amb alcohol, les sense alcohol i les 0,0 ve regulada per llei. El Reial Decret 678/2016, de 16 de desembre, pel qual s’aprova la norma de qualitat de la cervesa i de les begudes de malta. En virtut d’aquesta llei, perquè una cervesa pugui etiquetar-se sense alcohol, la graduació alcohòlica ha de ser inferior a l’1%. En el cas de la cervesa 0,0 no hi ha una regulació específica que la defineixi, però la indústria cataloga aquestes cerveses com les que tenen menys d’un 0,05% d’alcohol perquè, si se supera aquesta xifra, l’arrodoniment faria que en tingués 0,1%.

És a dir, en el cas de la cervesa 0,0, el contingut d’alcohol és molt menor, ja que la graduació alcohòlica no pot ser superior a 0,04%. Si superés aquesta quantitat, passaria a ser una cervesa sense alcohol. Així doncs, comparat amb la cervesa sense alcohol, la quantitat que es troba a la cervesa 0,0 és mínima.