Joguines

Electrodomèstics, roba i cadires de ‘gamer’: la pel·lícula ‘Barbie’ catapulta l’interès per la marca

Electrodomèstics, roba i cadires de ‘gamer’: la pel·lícula ‘Barbie’ catapulta l’interès per la marca

Javier Lizón / Efe

2
Es llegeix en minuts
Paula Clemente
Paula Clemente

Periodista

Especialista en Consum, start-ups, sector emprenedor

ver +

En un dels més clàssics punts de venda de joguines a Espanya, aquest juliol s’han comprat un 8% més de nines Barbie que l’any passat. Allà mateix, de fet, ja es ven més producte de Mattel (grup responsable d’aquesta marca) que de Disney. I dins d’aquesta empresa, que prefereix mantenir l’anonimat per no intervenir de cap manera en el comportament del mercat, expliquen que això només acaba de començar. «L’estrena de la pel·lícula ha generat un augment de l’interès per la Barbie», justifiquen des de la mateixa Mattel, que no confessa si la demanda, producció i venda de Barbies ha crescut en línia amb el fenomen, però sí que confirma que està vivint «una nova onada d’interès».

A tall de referència, aquesta companyia nord-americana va facturar 5.400 milions de dòlars (4.800 milions d’euros aproximadament) l’any passat a escala mundial, dels quals un 27% va venir directament de la Barbie, que és la seva joguina estrella i que a més viu ara un moment daurat. «La pel·lícula i la tendència ‘barbiecore’ han catapultat la Barbie al centre de la conversa cultural i han obert la porta a diverses col·laboracions amb marques reconegudes en diferents indústries», confessa la responsable de màrqueting de Mattel Iberia, Céline Ricaud.

Per això, sense ni tan sols haver-se estrenat la pel·lícula, Zara, Primark i Stradivarius han llançat línies de roba amb la Barbie com a motiu; també Kipling ha fet el mateix amb alguns dels seus bolsos i carteres. Però també s’han portat a terme col·laboracions «inesperades» per al grup amo de la marca com un set d’aparells per a la cuina amb Create i una cadira d’escriptori de les que utilitzen ‘gamers’ o ‘youtubers’ amb Drift. «Aquesta creixent rellevància ha provocat un augment en les sol·licituds d’acords de llicència per produir línies o productes relacionats amb la Barbie», resumeix Ricaud.

«El sector mundial de l’emplaçament de productes està valorat en més de 25.000 milions de dòlars anuals i creix a un ritme de dos dígits, amb marques cada vegada més disposades a pagar per aquest tipus d’exposició en els mitjans de comunicació», contextualitza un dels estrategs de mercats globals de la plataforma d’inversió eToro, Ben Laidler, en una anàlisi de l’impacte de la pel·lícula en l’empresa. Les accions de Mattel, segons recull aquest informe, s’han disparat un 22% en borsa en els últims mesos.

Noves audiències

«Aquestes col·laboracions reflecteixen la versatilitat i la capacitat de la Barbie per adaptar-se a les tendències actuals i transcendir més enllà del món de les joguines», apunta la responsable de màrqueting de Mattel Iberia, que veu això com una oportunitat perquè els fans de la marca puguin accedir a nous productes que hi estiguin relacionats.

Notícies relacionades

Aquest públic, confirma la companyia, ha crescut sens dubte amb la pel·lícula. «L’estrena de la pel·lícula ha generat un augment en l’interès per la Barbie, i l’ha col·locat en el centre de la conversa i ha atret l’atenció de noves audiències», contextualitza Ricaud. La nina, diu, continua sent una icona cultural i una font d’inspiració per a diverses generacions, i aquesta nova onada d’interès ha reafirmat la seva posició com una marca rellevant i atemporal, conclou.

Orientativament, Mattel ha introduït en el mercat només aquest any més de 200 productes nous relacionats amb la Barbie, com ara una línia de nines i ninos vestits amb conjunts que apareixen a la pel·lícula.

Temes:

Barbie Comerç