Primera edició

El sector agroalimentari mundial debatrà a Barcelona els reptes de futur

La Fira acull els dies 22 i 23 la primera Cimera agroalimentària centrada en la fam a l’Àfrica, la bona alimentació i els trastorns alimentaris

El sector agroalimentari mundial debatrà a Barcelona els reptes de futur
2
Es llegeix en minuts
EFE

La Cimera Agroalimentària-Sistemes Alimentaris Global.es, la primera d’aquestes característiques que se celebra al món, reunirà la setmana que ve a Barcelona més de 800 representants de 25 països per debatre sobre els reptes i les tendències del sector en un context econòmic marcat per la guerra i l’elevada inflació.

Organitzada per la Fundació Incyde de les Càmeres de Comerç, la Fundació Dieta Mediterrània i la Fundació Triptolemos, la trobada se celebrarà el 22 i 23 de març a Fira de Barcelona i reunirà líders empresarials, representants governamentals, de la societat civil i del món acadèmic i organitzacions internacionals per abordar els principals desafiaments del sector.

El president de la Fundació Incyde i impulsor de la trobada, José Luis Bonet, creu que és necessari tenir un espai de «reflexió» sobre el món agroalimentari. La cimera se celebra en un moment en el qual el sector afronta grans problemes, com són la bona alimentació, la fam que pateix l’Àfrica i com es poden tractar els trastorns alimentaris.

També s’hi parlarà de models sostenibles globals: producció sostenible, ciència i innovació; mecanismes de finançament per a les empreses alimentàries; l’emprenedoria; la dieta mediterrània; l’alimentació del futur; l’equilibri territorial i el desenvolupament rural i les tendències de consum, entre altres temes.

El Davos de l’alimentació

Aprofitant que Barcelona es converteix cada dos anys en la capital mundial de l’alimentació amb la celebració d’Alimentaria, Bonet, que va presidir aquesta fira durant 20 anys, ha proposat als responsables de Fira de Barcelona que organitzin les pròximes edicions d’aquesta cimera agroalimentària els anys que no coincideixin amb aquesta gran fira.

«Es tractaria d’un espai de reflexió i debat que amb el temps seria com el Davos de l’alimentació», ha dit Bonet, ja que és la primera vegada que se celebra un esdeveniment d’aquestes característiques al món, cosa que ha fet que hagi tingut una gran acollida.

Notícies relacionades

La trobada començarà el dia 22 de març amb una benvinguda ‘online’ per part del comissari europeu d’Agricultura, Janusz Wojciechowski, i la presència també virtual del ministre d’Agricultura, Luis Planas, que no hi podrà assistir presencialment perquè coincideix amb la moció de censura de Vox contra el president del Govern, Pedro Sánchez.

També participaran en l’esdeveniment el president i conseller delegat de Familia Torres, Miguel A. Torres; el responsable de Patrimoni Immaterial de la Unesco, Tim Curtis; la consellera delegada del Clúster Internacional de la Dieta Mediterrània, Carmela Cotrone; el president del grup Cajamar, Eduardo Baamonde; el psiquiatre Luis Rojas Marcos; la cuinera Carme Ruscadella; la consellera delegada de Too Good to Go, Mette Lykke; el ministre d’Agricultura del Paraguai, Santiago Bertoni; i el ministre d’Agricultura de Guinea Bissau, Botche Candé.