Supermercats

Bon Preu invertirà 200 milions d’euros a aixecar el seu segon gran complex logístic a Montblanc

La cadena de supermercats preveu contractar 300 persones quan acabi la primera fase de construcció en uns quatre anys, i arribar als 900 treballadors quan el centre estigui acabat, en deu o dotze anys

Bon Preu invertirà 200 milions d’euros a aixecar el seu segon gran complex logístic a Montblanc

Bon Preu

2
Es llegeix en minuts
Paula Clemente
Paula Clemente

Periodista

Especialista en Consum, start-ups, sector emprenedor

ver +

A falta només dels permisos que el validin, Bon Preu té a punt el pla per construir el seu segon gran complex logístic. La cadena de supermercats va anunciar fa exactament un any la compra de dos terrenys públics a Montblanc (Tarragona) per instal·lar-hi el que aquest dijous ha presentat com la seva segona Ciutat Logística. Es tracta d’un espai que permetrà reforçar l’expansió comercial prevista per les comarques de Tarragona, de les Terres de l’Ebre i de Ponent, i que serà només equiparable al complex que té el grup a Hostalets de Balenyà (Barcelona).

De fet, si a l’anunciar l’adquisició del terreny es parlava d’una inversió de 60 milions d’euros, la companyia calcula ara que posar en marxa l’espai suposarà un total de 204 milions d’euros. Segons els primers esbossos, aquesta ciutat logística podria començar a funcionar parcialment en uns quatre anys amb un equip de 300 treballadors, però una vegada estigui completament acabada en aproximadament deu o dotze anys, ocuparà més de 103.000 metres quadrats (el 55% de la superfície que va comprar el grup) i hi treballaran al voltant de 900 treballadors.

Es tracta, ha dit en aquest sentit el president i director general de Bon Preu, Joan Font i Fabregó, «d’una inversió estratègica d’enorme rellevància per a Bon Preu, perquè garanteix la capacitat present i futura de poder continuar creixent a mitjà i llarg termini». L’objectiu posat sobre la taula pel mateix directiu és doblar la capacitat, ser més eficients i estar més a prop per subministrar als establiments de la zona sud-oest de Catalunya. «Tenim una ciutat logística a Balenyà que dona servei a les 200 botigues de Bon Preu, però estem arribant al límit i per això ens interessava tenir una altra ciutat logística més desplaçada cap al centre-sud de Catalunya», coincideix el director d’operacions del grup, Joan Sabartés i Bru.

«Un dels aspectes que ens fan més feliços d’aquest projecte és que els nostres joves tinguin oportunitat de treballar a la seva comarca», ha destacat, per la seva banda, l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu i Domingo, també present en l’acte.

Dotze anys en diverses fases

Notícies relacionades

Una vegada presentat el projecte davant mitjans de comunicació i empresaris de la zona, la posada en marxa del pla queda només pendent de rebre els permisos pertinents. Segons els seus càlculs, aquestes gestions poden allargar-se fins a dos anys. Després, Bon Preu estima que la primera fase de l’obra trigarà dos anys més a executar-se.

En aquesta primera fase, el grup distribuïdor planeja construir un magatzem de producte sec (aquell que es pot emmagatzemar a temperatura ambient) de 26.500 metres quadrats i un altre de producte fresc (aquell que necessita refrigeració) de 12.600 metres quadrats. És allà que hi treballaran, d’entrada, unes 300 persones. Més endavant la companyia preveu ampliar les dues zones fins als 56.000 i 39.000 metres quadrats respectivament, així com aixecar un magatzem de logística inversa (per rebre els materials reciclables que tornin les botigues) de 8.900 metres quadrats.