Contra tot pronòstic

La sorprenent recomanació de Jeff Bezos: vol que no compris res pel Black Friday (ni a Amazon)

El gegant del comerç electrònic ja començat amb els grans descomptes, però el seu fundador convida a no consumir pel risc de recessió

  • Un de cada quatre consumidors avançarà les compres de Nadal durant el Black Friday

  • Evita fondre la targeta de crèdit durant el ‘divendres negre’ amb aquests consells de l’OCU

La sorprenent recomanació de Jeff Bezos: vol que no compris res pel Black Friday (ni a Amazon)

AFP / SAUL LOEB

1
Es llegeix en minuts

El CEO d’Amazon i la quarta persona més rica del món, Jeff Bezos, ens té descol·locats. Per bé, sorprenentment. El 14 de novembre va anunciar que planeja donar en vida part del seu patrimoni de 120.000 milions d’euros per combatre el canvi climàtic i les divisions socials i polítiques al món. En la mateixa entrevista a la CNN, en què va proclamar la seva caritat als quatre vents, també va recomanar als consumidors una altra cosa: no gastar gaire durant el Black Friday.

Tal com va dir, malgrat que Amazon ha sigut el primer comerç a donar el tret de sortida als grans descomptes i la campanya de Nadal amb 10 dies consecutius d’ofertes. A més de caritatiu, Bezos posa l’espatlla: va alertar de la recessió econòmica derivada de la guerra d’Ucraïna. Per això, creu que és millor que les empreses i els consumidors guardin els diners per tenir un matalàs davant la delicada situació de l’economia mundial.

Bezos vol que tinguis un matalàs econòmic

A Espanya, un de cada quatre consumidors avançarà les compres de Nadal durant el Black Friday, segons un estudi de l’associació empresarial AECOC. Malgrat la vena consumista que desperten els descomptes, Bezos va posar èmfasi a ajornar els grans desemborsaments en els pròxims mesos. En aquesta línia, va recomanar evitar la compra de productes cars.

Notícies relacionades

Evita comprar cotxes, televisors, frigorífics i altres electrodomèstics, així com dispositius tecnològics. «És millor estalviar i no invertir diners en aquest moment si no és fonamental», va reiterar. Que la quarta persona més rica del món digui això, i més quan ha erigit la seva fortuna a través del consum, serveix per entendre fins a quin punt l’economia es troba en un punt preocupant.

«A veure què passa»

«L’economia no es veu massa bé en aquest moment. Encara no estem en una recessió, però és probable que hi siguem ben aviat. Elimina el risc de sobre la taula. Si estàs pensant comprar un televisor amb una pantalla més gran, millor ajorna aquesta compra. Queda’t aquests diners en efectiu, a veure què passa», va incidir Bezos a la CNN.