Patrocina:

Del 5 al 7 de març

BWAW 2024: tres jornades per la paritat de gènere a les empreses

Durant 14 sessions, professionals destacades en diferents sectors abordaran temes crucials per impulsar la participació femenina en l'economia

Esdeveniment inaugural de la passada edició de la BWAW

Esdeveniment inaugural de la passada edició de la BWAW / CZFB

2
Es llegeix en minuts

En un món on la igualtat de gènere s'erigeix en un objectiu fonamental per al progrés social i econòmic, la Barcelona Woman Acceleration Week (BWAW) es presenta com un referent per a l'acció. Del 5 al 7 de març, el Dfactory Barcelona, l'ecosistema d'indústria 4.0 impulsat pel Consorci de la Zona Franca de la capital catalana, serà un punt de trobada únic per a l'intercanvi d'idees i l'impuls de la participació femenina en diversos sectors econòmics i tecnològics.

El panorama actual ens mostra una dolorosa realitat: les dones només representen el 23% de l'ocupació al sector de Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC). Aquesta dada, documentada per l’Observatorio de Igualdad y Empleo, no només limita el desenvolupament individual de les dones, sinó que també coarta el potencial innovador i creatiu de tota la societat.

La BWAW és una iniciativa concebuda el 2021 i recolzada per la Fundación Incyde de les Cámaras de Comercio de España. . L'esdeveniment ha evolucionat fins a convertir-se en un espai vital per a l'empoderament femení a la indústria.

Tres jornades, més de 60 ponents

Aquesta quarta edició s'estendrà durant tres dies i oferirà un programa divers i enriquidor distribuït en 14 sessions de debat en les quals participaran més de 60 ponents de primer nivell.

El primer dia de la BWAW estarà marcat per ponències que abordaran temes crucials com la presència femenina en alts càrrecs jurídics, el lideratge en la Indústria 4.0 i la relació entre el multilateralisme i la igualtat de gènere. Amb veus com les de Pilar Paneque Sosa, subsecretària d'hisenda al Ministerio de Hacienda del Gobierno de España, o Anna Sánchez Simó, CIO i membre del comitè executiu de Volkswagen Group España Distribución, entre d'altres, aquest primer dia s'establiran les bases per reflexionar sobre els reptes i oportunitats que enfronten les dones en l'era digital.

La segona jornada continuarà explorant temes rellevants com la perspectiva de gènere en la producció audiovisual i el lideratge femení en Recursos Humans. A més, es discutiran estratègies per fomentar la participació femenina en el mercat laboral a través del reciclatge professional i la promoció de polítiques paritàries en les grans corporacions. En aquestes sessions participaran ponents d'alt nivell com Laura Fernández Brites, sòcia i productora de Filmax, o Raquel Díaz Caro, directora de Responsabilitat Social, Dona i Diversitat en Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).

Notícies relacionades

El comiat arribarà el 7 de març amb panells de gran interès que abordaran la creació de talent jove des d'una perspectiva de gènere i la representació de les dones en posicions de lideratge en el sector de la salut. Aquests debats seran liderats per figures destacades com Elena Álvarez Fernández, presidenta i cofundadora de Mujeres en Farma, o Sara Berbel Sánchez, directora d'Empowerment Hub. Amb elles conclourà un esdeveniment que busca no només inspirar, sinó també generar accions tangibles per promoure la igualtat de gènere.

La BWAW busca generar accions tangibles per a promoure la igualtat de gènere



En paraules de Blanca Sorigué, directora general del CZFB, la BWAW és més que un esdeveniment; "és un espai on experts de diversos sectors, encara predominantment masculins, comparteixen experiències, coneixements i lliçons apreses" per enderrocar barreres i obrir portes per a les dones en el món laboral. Amb el suport del Consell de la Dona de la Zona Franca i el suport d'empreses destacades, aquesta iniciativa es posiciona com un referent en la lluita per l'equitat de gènere a l'economia digital.