Patrocina:

TECNOLOGIA

DFactory inicia l’activitat del laboratori de robòtica amb la incorporació d’OnRobot al seu ecosistema

OnRobot, empresa líder en robòtica col·laborativa, és una de les primeres companyies confirmades de l’ecosistema DFactory Barcelona, que ocuparà un espai privatiu de 58 metres quadrats, al costat d’altres companyies referents de tecnologia 4.0

La companyia, encarregada del desenvolupament de ‘grippers’ (les mans dels robots) per a braços robòtics, cedirà un equip d’automatització als laboratoris per al seu ús en projectes de l’ecosistema

DFactory inicia l’activitat del laboratori de robòtica amb la incorporació d’OnRobot al seu ecosistema
1
Es llegeix en minuts

DFactory Barcelona, el node d’indústria 4.0 impulsat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona i que compta amb Leitat com Technological Partner, es troba sumit de ple en el compte enrere per a la seva inauguració prevista per a novembre. Aquest matí DFactory Barcelona ha acollit l’arribada del primer equip de robòtica industrial als seus laboratoris. OnRobot, nou membre de l’ecosistema DFactory Barcelona, oferirà a les empreses de l’ecosistema accés exclusiu a l’equip d’ABB, IRB1100, a través dels laboratoris d’accés compartit.

OnRobot és una de les primeres empreses que confirmen la seva participació en l’ecosistema DFactory Barcelona, no només mitjançant la cessió d’aquest equip, sinó que a més ocuparà un espai propi privat a l’edifici de 58 m2OnRobot s’incorpora a la llista d’empreses oferents de tecnologia 4.0 de l’ecosistema; a més, la companyia tindrà accés als recursos de la iniciativa per desenvolupar els seus projectes d’innovació en el camp de la robòtica industrial i col·laborativa.

Els laboratoris de DFactory Barcelona estaran operats per personal tècnic expert de Leitat, el coneixement del qual estarà a disposició de l’ecosistema empresarial assessorar i desenvolupar els diferents projectes al llarg de la cadena de valor. El model de gestió consistirà en la coordinació i col·laboració de projectes entre multinacionals, empreses locals i ‘start-ups’ per generar tecnologia conjunta i nous models de negoci que permetran disposar de mapatges tecnològics actualitzats, realitzar ‘matchings’ de les diferents capacitats cientificotecnològiques dels actors implicats i identificar potencials línies conjuntes d’investigació.

Enrique Palomeque, director comercial a Espanya, Portugal i Grècia i MEA d’OnRobot, valora la interacció amb l’ecosistema de DFactory Barcelona: «Per a nosaltres és estratègic, com a companyia intensiva en innovació, disposar de laboratoris en un entorn altament competitiu i amb recursos i capacitats d’investigació».

Notícies relacionades

Així, l’objectiu és contribuir a la millora de la competitivitat del sector manufacturer i a la transformació econòmica a través de la incorporació de la investigació i la innovació i de les tecnologies facilitadores transversals.

En paraules de Pere Navarro, delegat especial de l’Estat a la Zona Franca de Barcelona, valora molt positivament la incorporació d’OnRobot. «DFactory Barcelona no només destacarà pel seu continent, sinó també pel seu contingut. Si volem atraure talent i inversió, necessitem oferir a totes les empreses de l’ecosistema accés a l’última tecnologia, que permeti impulsar projectes de R+D+i col·laboratiu.»  

Temes:

Robots