tecnològiques

Coimbra (Vodafone) espera que la UE no veti Huawei: «Retardaria moltíssim el desplegament del 5G»

vodafone

vodafone / DANIEL LEAL-OLIVAS (AFP)

2
Es llegeix en minuts

El president de Vodafone España, António Coimbra, va mostrar aquest dimecres a ‘NEF Tendencias’ que confia que la Unió Europea no veti finalment Huawei, com han fet els Estats Units i el Regne Unit, «perquè sens dubte retardaria moltíssim el desplegament del 5G» a Europa. Durant la seva participació en la trobada inaugural d’aquesta nova tribuna que posa en marxa Nova Economia Fòrum, Coimbra va dir que espera «que la UE no segueixi els passos que ha pres el Regne Unit amb Huawei per la seva proximitat amb els Estats Units».

«La ciberseguretat és fonamental, però el que ha de tenir clar Europa són les regles d’aprovació i certificació de proveïdors, ja siguin xinesos, suecs o italians. Nosaltres volem llibertat per poder elegir proveïdors que ofereixin més competències i habilitats i crec que Europa no seguirà la línia britànica», va assenyalar el president de l’operadora britànica a Espanya.

Sobre el veto nord-americà al gegant xinès, no creu que el relleu a la Casa Blanca modifiqui l’escenari. Segons el seu parer, Biden tindrà un estil diferent i «en essència no canviarà» en aquest assumpte, perquè «és més una política de país i la ciberseguretat és crítica per als Estats Units».

Coimbra va insistir que «no es tracta de fer fora Huawei o qui sigui» d’Europa perquè ho aprovin altres països i cal tenir present que proveïdors de xarxa europeus només hi ha Ericsson i Nokia i la competència es pot veure reduïda amb vetos.

Tres anys

En relació amb la reconstrucció postpandèmia, Coimbra considera fonamental apostar amb urgència per la inversió en connectivitat de la població, digitalització de les pimes i formació digital. Al seu entendre, això s’ha de fer en un termini màxim de tres anys si Espanya no vol perdre «el tren» de la l’oportunitat que suposarà la injecció de diners procedents dels fons de reconstrucció.

Coimbra creu que el Govern ho està fent «bé» amb els plans de digitalització i l’Espanya Digital 2025. En aquesta direcció, va reiterar la seva petició a l’Executiu de Pedro Sánchez perquè aporti dels fons de reconstrucció 2.000 milions d’euros dels 5.000 que fan falta per al desplegament de 5G.

Sobre l’impacte del coronavirus en els resultats del sector de telecomunicacions i en la seva empresa, va comentar que no li ha afectat tant com al turisme i l’hostaleria, però tot i així «tenim encara dos o tres trimestres difícils per endavant».

Notícies relacionades

«Soc optimista i espero que en el segon trimestre de l’any que ve, amb les vacunes, estiguem en situació de recuperació per remuntar a l’estiu», va afegir.

El president de Vodafone España confia en l’èxit que suposarà per al sector l’auge d’Internet, que creu que començarà a disparar-se a casa després del creixement que ja està evidenciant en àrees com l’agricultura.

Temes:

Vodafone