Empreses

Sigma Europa estableix una aliança amb Grup Vall Companys per reforçar la seva especialització en productes carnis per al consumidor

L’acord, pendent de presentació formal i de l’aprovació per la CNMC, contempla dues operacions: la transferència d’una explotació porcina de Vall Companys a una societat conjunta i la incorporació del Grup Vall Companys com a accionista majoritari de l’escorxador i sala d’especejament de Burgos, en els quals Sigma Europa romandrà com a soci

Sigma Europa estableix una aliança amb Grup Vall Companys per reforçar la seva especialització en productes carnis per al consumidor

CAMPOFRÍO / Europa Press

2
Es llegeix en minuts
Redacción

Sigma Europa, grup matriu de Campofrío i Campofrío Frescos, ha establert una aliança amb Grup Vall Companys, que impulsarà la seva estratègia d’especialització en el consumidor final.

L’acord, subjecte a presentació formal i a l’aprovació per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), contempla dues operacions complementàries. La primera consistirà en la transferència de l’explotació porcina Agroalimentària Chico, recentment adquirida per Grup Vall Companys, a la societat Desarrollos Porcinos de Castilla y León (Deporcyl), participada majoritàriament pels dos grups. Aquesta integració permetrà a Sigma Europa millorar el subministrament de matèria primera de màxima qualitat i reforçar la traçabilitat del porc de la granja a la taula. 

La segona operació preveu que Grup Vall Companys assumeixi la participació majoritària i la gestió de les instal·lacions d’escorxador i sala d’especejament de Burgos, mentre que Sigma Europa mantindrà la seva condició de soci. Aquest nou model permetrà maximitzar l’eficiència operativa de l’escorxador, integrar volums importants de porc viu, i ampliar la producció de forma significativa.

Sigma Europa, per la seva banda, conservarà la propietat i la gestió operativa exclusives de la planta dedicada a l’elaboració de productes carnis frescos dirigits al consumidor final, que operarà a través de la seva filial Campofrío Frescos, mantenint el control total sobre aquesta línia de negoci. Aquesta especialització enfortirà el seu posicionament, facilitant l’acompanyament als seus clients en el creixement d’una categoria amb gran projecció.

Amb aquest acord, cada grup potenciarà les seves fortaleses complementàries. D’una banda, Sigma Europa centrarà la seva activitat en la innovació, elaboració i comercialització de productes carnis frescos i elaborats per al consumidor, amb marques de reconegut prestigi i forta penetració a les llars espanyoles, com Campofrío, Campofrío Frescos, Navidul, Revilla i Oscar Mayer. De l’altra, Grup Vall Companys, s’enfocarà en la gestió ramadera i d’escorxador, àmbits en els quals compta amb àmplia experiència i un clar reconeixement a nivell nacional i internacional.

Les dues companyies han reafirmat el seu compromís total amb l’ocupació, la continuïtat de totes les operacions i la qualitat del servei al client.

Notícies relacionades

«Aquest acord suposa un pas important en l’evolució de Sigma Europa que potenciarà la millora de la nostra proposta comercial, contribuirà al nostre lideratge en el mercat, i accelerarà el nostre creixement i rendibilitat a la regió», ha assenyalat Juan Ignacio Amat, CEO de Sigma Europa.

«L’acord amb Sigma Europa permetrà maximitzar les fortaleses que tenim les dues empreses i millorar l’operativa al llarg de la cadena de valor porcina: de la granja a la taula, passant per la indústria», ha assenyalat Albert Morera, director de la Divisió de Porcino del Grup Vall Companys.