Iberia

Vols més solidaris

En els últims anys, Iberia ha anat integrant els tres components de la sostenibilitat –econòmica, social i ambiental– a la seva estratègia: la generació de beneficis i creació ocupació, que ha de ser compatible amb el desenvolupament sostenible de l’activitat i un compromís amb la societat que s’ha fet més patent, si és possible, durant la pandèmia.

Vols més solidaris
4
Es llegeix en minuts

Durant la crisi de la covid Iberia es va abocar primer en la creació d’un autèntic corredor aeri sanitari amb més de 100 vols a la Xina per portar material sanitari i en més de 60 operacions de repatriació més i, al llarg de tot aquest any, en el transport de vacunes. 

Gairebé sis milions de vacunes

Gairebé sis milions de vacunesDes de finals de desembre del 2020 Iberia i IAG Cargo –divisió de càrrega del Grup IAG– han transportat gairebé sis milions de vacunes covid a través del ‘hub’ de Madrid, el més gran del sud d’Europa per a la gestió de medicaments. 

Més de 90 expedicions amb origen, sobretot, a Amsterdam i Brussel·les i destinació a les Illes Canàries, les Balears, Melilla i molts països de l’Amèrica Llatina com el Salvador, Mèxic, Xile, República Dominicana, Equador, Uruguai i Perú. 

Prop de 70 vols de repatriació

Prop de 70 vols de repatriacióAquest mes de desembre i, arran de la suspensió dels vols internacionals decretada pel Marroc després de l’aparició de la variant òmicron, Iberia es va tornar a mobilitzar per oferir una solució als centenars de clients que s’havien quedat encallats allà. La companyia ha operat prop d’una desena de vols entre Casablanca i Madrid, que s’han sumat als més de 60 que ja havia operat des de l’abril del 2020 en més de 20 països, algunes destinacions inèdites per a Iberia com Austràlia Filipines, el Nepal, Gàmbia o Tailàndia, i molts a països de l’Amèrica Llatina com l’Argentina, Colòmbia, l’Equador, Panamà, el Perú, la República Dominicana o l’Uruguai. 

Vols que van ser organitzats, molts, en circumstàncies adverses i en el pitjor pic de la pandèmia, però en què Iberia va posar tot el seu afany per facilitar la tornada a casa de molts espanyols i també de ciutadans estrangers a Espanya que desitjaven tornar als llocs d’origen.

Voluntaris Iberia

Voluntaris IberiaPer a l’operació de tots aquests vols de repatriació i càrrega sanitària ha sigut fonamental el compromís dels empleats d’Iberia, que han mostrat una gran solidaritat. Gairebé des de l’inici de la crisi sanitària, Iberia va fer un pas més i va oferir als treballadors la possibilitat de col·laborar com a voluntaris amb organitzacions que estaven en la primera línia de la lluita contra la pandèmia. Per fer-ho, va dissenyar un programa de voluntariat que va permetre unir els seus esforços a Creu Roja Espanyola, servint de recolzament a persones grans; a la Federació Espanyola de Bancs d’Aliments, rebent i organitzant les donacions a aquest organisme; l’ONG Mà a Mà, col·laborant també en l’inventari i organització dels articles donats, Envera, dedicada a la integració de persones amb discapacitat. 

En aquest programa de voluntariat van participar 250 empleats, i és un dels projectes positius de la pandèmia que Iberia ha volgut incentivar ampliant-lo. 

Compromís amb l’Unicef

Compromís amb l’UnicefEn plena pandèmia Iberia va renovar també el seu compromís amb l’Unicef. L’aliança entre totes dues ve del 2013 i, des d’aleshores, els clients de l’aerolínia han recolzat els programes de vacunació infantil de l’organització a través de microdonatius a iberia.com.

Al llarg d’aquests anys, han aconseguit assegurar la vacunació de rutina de més d’un milió de nens i nenes gràcies als fons recaptats que superen els 1,1 milions d’euros. 

Durant la pandèmia Iberia i l’Unicef van decidir destinar aquestes donacions a vacunes contra la covid, de manera que ara, al comprar un bitllet a través d’iberia.com, els clients tenen la possibilitat de realitzar donatius a favor de l’Unicef que es destinaran a donar suport a COVAX, un mecanisme de col·laboració mundial que busca garantir l’accés equitatiu i global a les vacunes contra la covid-19, i que compta amb l’Unicef com a aliat clau per a la seva implementació, ja que és el màxim subministrador de vacunes infantils.

A més, Iberia i IAG Cargo s’han compromès amb l’Unicef a realitzar l’enviament sense cost de vacunes del programa COVAX, principalment a l’Amèrica Llatina, així com a la resta dels 50 països on opera l’aerolínia. 

Notícies relacionades

Aquesta iniciativa també servirà com a mecanisme global de preparació logística per a altres crisis humanitàries i sanitàries a llarg termini. De fet, el mes de novembre passat es va portar a terme un primer enviament de subministraments humanitaris amb destinació a Haití per ajudar a pal·liar la complexa situació que es viu al país caribeny després del terratrèmol del mes d’agost passat.

Es tracta d’una fita sense precedents per a l’aliança que mantenen l’Unicef Espanya i Iberia, ja que s’inicia una nova forma de col·laborar que aprofita el coneixement i l’experiència dels equips logístics, la flota i les rutes comercials de l’aerolínia per posar-los al servei de la infància i de les persones més vulnerables. En aquest primer enviament es van transportar nou tendes humanitàries d’alt rendiment, les quals són molt versàtils davant situacions d’emergència humanitària com la que viu Haití, i que poden convertir-se en aules, clíniques de salut, punts de nutrició o centres de recolzament psicosocial. Les tendes, de 72 metres quadrats de superfície cada una, poden allotjar, per exemple, entre 20 i 30 alumnes en format escola i responen a la necessitat que sorgeix en contextos d’emergència de crear espais segurs per garantir la protecció dels nens, nenes i les seves famílies.

Temes:

Especial RSC