ESTRATÈGIA VERDA

El BBVA amplia a les pimes el préstec per comprar vehicles sostenibles

L'objectiu és que tant empreses com autònoms adquireixin per als seus negocis cotxes o furgonetes elèctrics i híbrids

bbvasostenible

bbvasostenible

2
Es llegeix en minuts
Xavi Datzira

La transició cap a una societat més sostenible requereix accions immediates, i una pot ser deixar enrere el vell model de mobilitat i apostar clarament pelsautomòbils ecològics. Especialment en el cas de les empreses que compten amb flotes d’automòbils per al seu dia a dia. Per això, el BBVA ha tret el nou Préstec Vehicle Sostenible, destinat a pimes i autònoms per finançar la compra de cotxes elèctrics i híbrids.

El préstec està dirigit a petites i mitjanes empreses i treballadors per compte propi que vulguin comprar cotxes elèctrics i híbrids, així com autobusos, furgonetes industrials i motos que no superin una emissió màxima de 75 grams de CO2per km per al desenvolupament de la seva activitat empresarial. El producte pot ser contractat pels clients per un import màxim de 300.000 euros, que es poden tornar en un termini de fins a 96 mesos (8 anys), a un tipus d’interès fix del 3,75% sense comissió d’obertura ni obligació de contractar productes addicionals.

Amb aquesta nova proposta, que també està disponible en modalitat de lísing, el BBVA avança en el seu compromís que tots els productes tinguin la seva corresponent solució alternativa sostenible, tant per a grans empreses i institucions, com per a pimes i clients particulars. «És molt important que aquest tipus de préstec verd tingui unes condicions atractives i fàcils per al client final. No podem oblidar la magnitud i l’impacte de les pimes i autònoms sobre l’economia i societat espanyola, i per això, l’acceptació del vehicle sostenible per aquest sector seria fonamental per poder lluitar contra el canvi climàtic», assenyala Alberto Cano, director de Pimes al BBVA.

Banca sostenible

Notícies relacionades

Aquest nou producte completa una de les gammes de préstecs verds més àmplies del mercat espanyol. No s’ha d’oblidar que, per impulsar la compra de vehicles elèctrics i híbrids, el BBVA ja va llançar el juny passat el Préstec Cotxe Ecològic, destinat a particulars. L’objectiu d’aquest nou llançament, amb l’extensió a pimes i autònoms, és continuar sent un referent mundial en banca sostenible i amb valors.

El BBVA va anunciar al febrer del 2018 el seu Compromís 2025, l’estratègia de canvi climàtic i desenvolupament sostenible del banc per avançar en la consecució delsObjectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides. Es tracta d’un compromís a vuit anys (2018-2025) basat en tres pilars: finançar, gestionar i involucrar. Així, l’entitat es compromet a mobilitzar 100.000 milions d’euros en finançament verd i social, infraestructures sostenibles i ‘agribusiness’, emprenedoria social i inclusió financera.