COL·LABORACIÓ ENTRE LA CAIXA, LA FUNDACIÓ JOHAN CRUYFF I EL BARÇA

Jugant junts gràcies a Johan

Sergi Roberto inaugura a Reus el que ja és el novè Cruyff Courts de Catalunya

Es tracta d'àrees de joc obertes, segures i amb finalitats educatives per a la infància

alma futbol

alma futbol

2
Es llegeix en minuts
ALMA LA RED SOCIAL SOCIAL

Ànima és una nova manera de parlar de l’àmbit social. Amb actitud i optimisme. Des de la diversitat. I a partir de les històries de l’Obra Social La Caixa.

El llegat de Johan Cruyff continua viu en la manera de jugar a futbol de molts jugadors, i també en uns petits camps de futbol d’ús lliure que tenen per objectiu el gaudi de nens i nenes i la transmissió de valors a través de l’esport: estem parlant delsCruyff Courts. El novè camp dels quinze previstos a Catalunya que La Caixa, la Fundació Cruyff i la Fundació FC Barcelona han tingut el plaer d’inaugurar ha sigut el de Reus, al barri de Mas Iglesias. Li han posat el nom del seu ambaixador, el jugador del Barça, nascut en aquesta ciutat: Sergi Roberto.

El dia de la inauguració, el sol acompanyava l’entusiasme i l’enrenou delsnens de 6è de primària que havien vingut a veure de primera mà el seu ídol futbolístic. Després dels parlaments institucionals, va arribar el moment del partit amistós entre dos inusuals equips formats per uns quants nanos i dos capitans molt especials: Susila Cruyff, presidenta de la Fundació Cruyff i filla de Johan, i el mateix Sergi Roberto.

Abans de començar, el jugador de 27 anys del primer equip del Barça –format al planter de La Masia des dels 14 anys i tot un exemple de perseverança, compromís i actitud–va fer pinya amb els nens i els va transmetre que el seu objectiu aquella tarda era, per descomptat, guanyar, però sobretot s’ho havien de passar bé. El partit va acabar finalment en empat i l’Arnau, un dels nens que va marcar un gol, ens va explicar, al sortir del terreny de joc, que al principi estava molt nerviós perquè li havia tocat a l’equip del Sergi, però que “tenia clar que volia marcar un gol per dedicar-l’hi als meus companys, ¡i ho he aconseguit!”.

Els Cruyff Courts són àrees de joc segures que eduquen els més petits en hàbits saludables, per evitar el sedentarisme i prevenir l’obesitat infantil i, a més, com ens va explicar el Sergi, tenen les 14 regles (o valors) de Johan Cruyff ben visibles: esperit d’equip, responsabilitat, respecte pels altres, integració, iniciativa, cooperació, personalitat, participació social, tècnica, tàctica, desenvolupament, aprenentatge continu, joc en equip i creativitat. Tot un equip d’eines per a la vida que contribueixen positivament al creixement tant físic com mental dels més petits, a partir d’una senzilla pilota.

Notícies relacionades

Les àvies de Sergi Roberto, l’Agripina i la Rosita, de 92 i 96 anys, que no s’havien volgut perdre la inauguració, ens van confessar que ja des de ben petit el Sergi esmorzava amb la pilota sota de la taula. El lateral del Barça va començar a jugar a futbol al pati de la seva escola i en les pistes d’un poliesportiu que hi havia davant de casa seva. “Quan sortia de l’escola i anava a jugar a futbol amb els amics era quan més disfrutava, i crec que ara aquest Cruyff Court, amb aquestes condicions immillorables, serà perfecte perquè tots els nens i nenes del barri puguin aprendre a jugar i divertir-se”.

Continua llegint aquesta entrevista a Mirades amb Ànima.

Temes:

Johan Cruyff