Mostres no autoritzades

La Universitat de Barcelona investigava la mort d’un científic que estudiava la malaltia de Creutzfeldt-Jakob

La Universitat de Barcelona investigava la mort d’un científic que estudiava la malaltia de Creutzfeldt-Jakob
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Universitat de Barcelona (UB) investiga des de fa tres mesos la mort, l’any passat, d’un científic que investigava una malaltia mortal i contagiosa en un laboratori de la UB. Segons ha publicat aquest dijous ‘El País’, l’investigador va estar en contacte amb milers de mostres no autoritzades.

D’acord amb la informació publicada pel rotatiu, el bioquímic va començar a treballar a Barcelona el 2018. Poc després va començar a tenir símptomes propis de la malaltia de Creutzfeldt-Jakob, un trastorn cerebral greu i estrany.

La malaltia és un mal neurodegeneratiu que no mostra símptomes fins anys després d’haver-la contret. Els primers símptomes són la demència i la rigidesa muscular. Pot causar la mort en pocs mesos.

Segons relata ‘El País’, la mort del científic per una malaltia contagiosa ha sembrat inquietud en la resta dels investigadors del centre.

Congelador

Notícies relacionades

La investigació de la UB es va obrir després de localitzar milers de mostres no autoritzades en un congelador del laboratori. L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) i el consorci CIBER s’han sumat a la investigació.

El científic va demanar la baixa el 2020, però no va revelar el diagnòstic.