1
Es llegeix en minuts
EFE

El Miura 1, el primer coet ideat i fabricat a Espanya i un dels primers vehicles europeus d’aquest tipus dissenyat per ser reutilitzable, s’ha enlairat amb èxit passades les 2 de la matinada. Després de diversos intents fallits, el nou llançament d’aquesta missió ha tingut lloc al voltant de les 2.15 hores d’aquest dissabte 7 d’octubre des de la base espacial d’El Arenisillo (Huelva) i s’ha pogut seguir en directe a totes les plataformes digitals.

Aquest «èxit de llançament» arriba en el tercer intent de llançament de MIURA 1, després de dos intents fallits: un el 31 de maig, quan l’empresa va posposar el vol del seu llançador pel vent en altura i un altre el 17 de juny, quan es va produir un avortament automàtic 0,2 segons abans de l’enlairament.

Notícies relacionades

Des d’aleshores, l’empresa no havia pogut fer un nou intent de vol per l’obligat compliment de la normativa vigent de prevenció d’incendis, les altes temperatures en aquesta època de l’any i la coordinació amb la Guàrdia Civil per garantir la zona de seguretat. Així, l’equip ha aprofitat aquests últims mesos per analitzar l’ocorregut en el primer llançament i fer totes les verificacions necessàries per «garantir al màxim l’èxit del vol».

Quant a càrrega de pagament, aquesta primera missió porta a bord un experiment del Centre de Tecnologia Espacial Aplicada i Microgravetat alemany (ZARM), que té per objectiu estudiar condicions de microgravetat.

Temes:

Espai