El satèl·lit es tenyeix de vermell

Lluna plena: ¿quan és la pròxima lluna de sang?

  • Eclipsi lunar 2022: ¿Quan és i com i on es veurà?

Lluna plena: ¿quan és la pròxima lluna de sang?

Aris Messinis

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest mes de maig es produirà un fenomen astronòmic que poden albirar-se poques vegades: un eclipsi lunar, que coincidirà amb la lluna plena. El resultat d’aquests dos esdeveniments serà la denominada ‘lluna de sang’, ja que el satèl·lit es tenyirà de tons vermellosos a conseqüència de la seva col·locació. 

¿Per què és de color vermell?

El canvi de color a vermell es deu que el Sol, la Terra i la Lluna s’alinearan, de manera que el nostre planeta quedarà col·locat just al mig i cobrirà totalment la Lluna. La poca llum solar que travessarà la nostra atmosfera es refractarà de color vermell i es projectarà sobre la superfície lunar. Per això, el satèl·lit es veurà en un to ataronjat o vermellós.

¿Quan i on es podrà veure?

Serà el pròxim dilluns 16 de maig quan es produeixi aquest eclipsi de lluna plena de sang. Podrà veure’s des de qualsevol punt d’Espanya –sempre que el cel sigui espaiós-. 

Notícies relacionades

Serà visible just abans de l’alba, a les 05:26 hores, i acabarà a les 06:50. L’hora de màxima plenitud serà a les 06:14 hores i ocuparà la constel·lació d’Escorpí.

Es tractarà del primer eclipsi total que veurem des de juliol del 2019. El pròxim no es produirà fins al mes d’octubre de l’any 2023.