Ciència

El premi Colombine distingeix la sèrie de reportatges d’EL PERIÓDICO ‘Científiques africanes en Moviment’

  • Michele Catanzaro ha rebut avui el guardó, que reconeix la tasca del periodisme a favor de la igualtat de gènere  

  • Els articles premiats són uns perfils d’investigadores africanes que treballen per al desenvolupament del continent.

El premi Colombine distingeix la sèrie de reportatges d’EL PERIÓDICO ‘Científiques africanes en Moviment’
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Michele Catanzaro, coautor de la sèrie de reportatges ‘Científiques africanes en moviment’, publicats al suplement Més Periódico el 2019, ha rebut avui el Premi Periodístic Colombine. El premi pren el seu nom de la firma habitual de Carmen de Burgos Seguí (1867-1932), pionera periodista d’Almeria. El guardó, que entrega des del 2012 l’Associació de Periodistes - Associació de la Premsa d’Almeria (AP-APAL), amb el patrocini d’Unicaja, reconeix la tasca del periodisme per a la igualtat de gènere

Catanzaro va rebre el premi també en nom del coautor dels reportatges, Marco Boscolo. Els articles van ser il·lustrats per fotografies de Gianluca Battista. El col·laborador d’EL PERIÓDICO, premiat en la novena edició del premi, ha rebut el reconeixement en el Centre Fundació Unicaja d’Almeria, juntament amb Isabel Cadenas, premiada en la desena edició del certamen pel podcast ‘Una placa en mi pueblo’. Els dos premis s’han entregat conjuntament perquè la pandèmia va impedir la celebració de la cerimònia l’any passat.

Notícies relacionades

En la sèrie ‘Científiques africanes en moviment’ es relaten les històries de cinc investigadores africanes que van deixar el continent, però després van tornar per contribuir al desenvolupament de l’Àfrica. El treball es va portar a terme en el marc d’un projecte avalat per la beca Journalism Grants del Centre Europeu de Periodisme. El treball publicat a EL PERIÓDICO «mostra magistralment científiques que, a través de polítiques de recolzament, reverteixen en les seves societats d’origen el coneixement amb activitats lligades a l’R+D+i. Elles són un exemple de motor de canvi i avenç encapçalat per dones», segons ressalta el jurat, format pels periodistes David Corral Bravo, Jesús Pozo Gómez, Magis Iglesias Bello i Francisco Javier Galán Gamero, i la catedràtica Rosalía Rodríguez López.

Michele Catanzaro (Roma, 1979) és col·laborador d’EL PERIÓDICO des del 2006. Abans del Premi Colombine, ha rebut els premis Prismas (2017), Science Writer of the Year (2016), Rei d’Espanya (2014), Valors (2014) i BBVA Innovadata (2012) per sengles reportatges publicats a EL PERIÓDICO. Catanzaro ha guanyat beques per portar a terme treballs de periodisme d’investigació atorgades per Journalism Fund, European Journalism Center i EFSJ Climate Grants.