Princesa d’Astúries

Lucy Lake, directora de Camfed, a les nenes espanyoles: «Que recordin que poden ser el que es proposin»

L’activista de l’entitat que lluita pels drets de les nenes es complau de l’«altaveu que ofereix Astúries perquè se senti la forta veu de les joves líders del món»

Lucy Lake, directora de Camfed, a les nenes espanyoles: «Que recordin que poden ser el que es proposin»
1
Es llegeix en minuts

L’activista britànica Lucy Lake, directora general de Campaign for Female Education (Camfed) celebra que l’organització que dirigeix hagi sigut mereixedora del premi «Princesa d’Astúries» de Cooperació Internacional. Al saló de l’hotel Reconquista l’activista pels drets de les nenes creu que el guardó li permet a la seva organització fer ressonar a tot el món «la forta veu de les joves líders del món», una cosa que només s’ha fet possible amb l’altaveu de la Fundació. Tot malgrat que Camfed no ha fet mai «grans campanyes de comunicació», per la qual cosa el premi és una «oportunitat extraordinària» per mostrar la seva feina i celebrar els assoliments dels últims anys.

Camfed dedica els seus esforços a lluitar per l’educació de les joves a l’Àfrica. Una feina sempre amenaçada, ara també pel govern talibà a l’Afganistan. La britànica creu que els atacs als drets de les nenes mereixen una «resposta global». Segons el seu parer, «hem de mostrar el progrés, com es trenquen els ‘sostres de vidre’ per a les dones a tot el món i aconsegueixen grans llocs de lideratge» i, alhora, crear ‘terres de ciment’ en altres països on ni tan sols es pot parlar de limitacions com el ‘sostre de vidre’. S’explica parlant dels drets fonamentals de les nenes, un tema a treballar en països com a l’Afganistan.

Notícies relacionades

Respecte de la seva organització, Lake destaca la tasca que fan les nenes que han convertit en líders, cosa que a Camfed anomenen l’«efecte multiplicador». Moltes nenes a qui han facilitat el seu accés a l’educació fan el mateix amb altres joves del seu entorn, convertint la feina de Camfed en un efecte dòmino exponencial. «El bonic d’això és que és una opció, no una obligació per a elles», resumeix.

A les nenes espanyoles, la cooperant internacional només té una cosa a dir-los: «Que recordin que poden ser qualsevol cosa que es proposin»