Per primera vegada en 11 anys

L’Agència Espacial Europea contempla incloure astronautes amb discapacitats

L’ESA preveu fer un canvi generacional i anima especialment les dones a postular-se per complir el seu objectiu d’«ampliar la diversitat de gènere» a les seves files

L’Agència Espacial Europea contempla incloure astronautes amb discapacitats
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Per primera vegada en 11 anys, l’Agència Espacial Europea (ESA) busca nous astronautes. Aquests reclutes treballaran juntament amb els astronautes en actiu de l’Agència i per primera vegada es contempla la incorporació de persones amb discapacitat. Durant els pròxims 10 anys, l’ESA preveu reclutar fins a 100 nous empleats per any.

Les vacants es mantindran obertes entre el 31 de març i el 28 de maig del 2021. L’ESA només considerarà les sol·licituds enviades a través de https://www.esa.int/About_Us/Careers_at_ESA en aquest termini de vuit setmanes. Després d’això, començarà el procés de selecció en sis etapes, que s’espera que es completi l’octubre del 2022.

Per a aquest canvi generacional a l’Agència, l’ESA anima especialment les dones a postular-s’hi, ja que un dels objectius d’aquesta organització és «ampliar la diversitat de gènere» a les seves files.

«Gràcies a un fort mandat dels Estats membres de l’ESA a Space19+, el nostre Consell Ministerial el 2019, Europa està ocupant el seu lloc al cor de l’exploració espacial. Per arribar més lluny del que hem fet abans, necessitem mirar més ample que mai», indica el director general de l’ESA, Jan Wörner.

Així, segons explica, aquest procés de contractació és el «primer pas» per a això. «Espero veure l’agència desenvolupar-se en totes les àrees d’exploració i innovació espacial, amb els nostres socis internacionals, en els pròxims anys», diu.

¿Astronautes amb discapacitat?

Notícies relacionades

«Representar totes les parts de la nostra societat és una preocupació que ens prenem molt seriosament», assegura per la seva banda el director d’Exploració Humana i Robòtica de l’ESA, David Parker, que afirma que la diversitat a l’ESA no només ha d’abordar l’origen, l’edat, els antecedents o el gènere dels seus astronautes, sinó també potser discapacitats físiques.

Per això, juntament amb el reclutament d’astronautes, Parker ha anunciat que està preparant el llançament de ‘Parastronaut Faasibility Project’, «una innovació el moment de la qual ha arribat», i que contemplaria la idea d’incloure persones amb discapacitat al cos d’astronautes de l’ESA.