L'eclipsi lunar penombral d'aquest dilluns, l'últim del 2020

La Lluna serà plena quan es produeixi la seva ocultació

L'eclipsi lunar penombral d'aquest dilluns, l'últim del 2020

EMMANUEL DUNAND

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’últim eclipsi lunar del 2020 tindrà lloc aquest dilluns a la nit, l’últim dia de novembre, en què hi haurà lluna plena. Es tracta d’un eclipsi penombral, que consisteix en un lleu enfosquiment de la superfície lunar al passar la Lluna a través de la penombra terrestre.

En aquesta ocasió, i contràriament al que va passar amb l’eclipsi del juliol, aquesta vegada amb prou feines podrà ser vist des d’Espanya i només serà visible en alguns països d’Àsia, Oceania i Amèrica.

Notícies relacionades

Es tracta del quart i últim eclipsi d’aquest tipus que hi ha aquest any, i durarà 4 hores i 21 minuts. L’efecte a simple vista és que es veurà una lluna plena més fosca durant el punt màxim de l’eclipsi, però des d’Espanya serà difícil d’identificar. Començarà a les 20.31 hores i acabarà a les 23.49, sent el moment més visible a les 22.40 a Espanya (les 21.40 a les Canàries).

La lluna plena –que estarà en la seva màxima plenitud també aquest dilluns, tot i que sembla totalment plena des de dissabte a la nit, i fins dimarts a la matinada– serà la penúltima d’aquest any, ja que la nit del 29 al 30 de desembre tornarà a ser plena.

Temes:

Lluna Eclipsis