L'eclipsi lunar penombral d'aquest dilluns, l'últim del 2020

La Lluna serà plena quan es produeixi la seva ocultació

L'eclipsi lunar penombral d'aquest dilluns, l'últim del 2020

EMMANUEL DUNAND

Es llegeix en minuts

El Periódico

L’últim eclipsi lunar del 2020 tindrà lloc aquest dilluns a la nit, l’últim dia de novembre, en què hi haurà lluna plena. Es tracta d’un eclipsi penombral, que consisteix en un lleu enfosquiment de la superfície lunar al passar la Lluna a través de la penombra terrestre.

En aquesta ocasió, i contràriament al que va passar amb l’eclipsi del juliol, aquesta vegada amb prou feines podrà ser vist des d’Espanya i només serà visible en alguns països d’Àsia, Oceania i Amèrica.

Et pot interesar

Es tracta del quart i últim eclipsi d’aquest tipus que hi ha aquest any, i durarà 4 hores i 21 minuts. L’efecte a simple vista és que es veurà una lluna plena més fosca durant el punt màxim de l’eclipsi, però des d’Espanya serà difícil d’identificar. Començarà a les 20.31 hores i acabarà a les 23.49, sent el moment més visible a les 22.40 a Espanya (les 21.40 a les Canàries).

La lluna plena –que estarà en la seva màxima plenitud també aquest dilluns, tot i que sembla totalment plena des de dissabte a la nit, i fins dimarts a la matinada– serà la penúltima d’aquest any, ja que la nit del 29 al 30 de desembre tornarà a ser plena.

Temes:

Lluna Eclipsis