MISSIÓ ESPACIAL

Així sona el vent a Mart

La NASA difon uns àudios captats per la nau espacial InSight

sounds-of-mars-nasaas-insight-senses-martian-wind1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

A pocs dies del seu aterratge a Martaterratge a Mart, la nau espacial InSight va aconseguir transmetre a la Terra el que mai abans s’havia aconseguit: el so del vent a la superfície del planeta vermell. L’ha difós la NASA en un àudio inèdit gravat i transmès l’1 de desembre, cinc dies després de l’arribada de la nau. 

En paraules de Bruce Banerdt, investigador principal de la InSight al Jet Propulsion Laboratory (JPL) de la NASA, a Pasadena, Califòrnia: "Gravar aquest àudio ha sigut un regal no planificat, però una de les coses a les quals està dedicada la nostra missió és a mesurar el moviment a Mart i, naturalment, això inclou el moviment causat per les ones de so".

Notícies relacionades

L’àudio, explica la NASA, va ser produït gràcies a dos sensors extremadament fidels, un de pressió i un altre de sismes, que registren les vibracions sobre la base i el braç de la InSight. El seu so va ser augmentat perquè sigui més audible, tot i que tot i així és recomanable utilitzar cascos per sentir-lo.

La InSight continuarà analitzant la superfície marciana amb l’objectiu d’obtenir informació sobre la formació dels planetes en el nostre sistema solar i conèixer més coses sobre el planeta vermell.

Temes:

NASA Mart