MUSEU BARCELONÍ

L'univers i els robots regnen en les activitats d'aquest any de CosmoCaixa

L'exposició 'T. rex', que porta 167.000 visites, es prorrogarà fins al maig

zentauroepp40705374 cosmocaixa180206190228

zentauroepp40705374 cosmocaixa180206190228

2
Es llegeix en minuts
Antonio Madridejos
Antonio Madridejos

Periodista

ver +

Dues grans exposicions dedicades a l’univers i als robots, la prolongació fins al maig de l’exitosa mostra T. rex, un cicle de conferències que inclourà la participació de cinc premis Nobel i un altre sobre actualitat en astrofísica destaquen entre la programació per a aquest any del CosmoCaixa de Barcelona. Com a curiositat, el museu se suma a la moda dels escape rooms amb dos reptes de disseny propi que, com a prova pilot, estaran oberts per Setmana Santa.

«Volem acostar la ciència a la ciutadania i despertar vocacions científiques en els més joves», va destacar ahir la directora general adjunta de la Fundació La Caixa, Elisa Durán, durant la presentació dels actes. Durán va recordar que CosmoCaixa és el segon museu més visitat de Barcelona i el primer d’Espanya en l’àmbit científic. «Amb la nostra oferta d’actes proposem una doble lectura: l’emoció i el coneixement», va afegir Jordi Portabella, director de l’àrea de Divulgació Científica.

CosmoCaixa va aconseguir un rècord l’any passat amb 884.636 visitants, un augment del 16,8 % respecte a la temporada anterior. Part de l’èxit es pot atribuir a T. rex, exposició que presenta Trix, un esquelet real i pràcticament complet d’un tiranosaure de 12 metres de llarg i 67 milions d’anys d’antiguitat. Des de l’octubre l’han visitat 167.140 persones.

El museu és el segon més visitat de Barcelona. I el 55% dels assistents participen en alguna activitat

ÈXIT DE VISITANTS / Durán va destacar com a èxits de l’any passat que un 55% del públic en general va participar durant la seva visita en alguna activitat i que el 50% dels visitants tenien entre 25 i 45 anys. El 7% del públic procedia d’altres comunitats d’Espanya i un 7% més, de l’estranger. L’estada mitjana al centre és de tres hores i mitja.

Notícies relacionades

Els responsables de CosmoCaixa no van oferir gaires detalls a l’espera que es facin realitat, però la primera gran exposició del 2018, La bellesa de l’univers (17 de març-10 de juny), mostrarà el cosmos sota la mirada dels artistes Michael Benson i Eugènia Balcells i es complementarà amb 66 fotos «d’extraordinària bellesa», segons Durán, obtingudes per sondes de la NASA.

A continuació, la mostra RobotsEls humans i les màquines (13 de juliol-13 de gener de 2019) acollirà un centenar d’objectes, des de la tecnologia de l’edat de pedra fins als implants neuronals. Aquí s’abordarà la relació entre humans i màquines, «una combinació entre esperança i horror». Portabella va avançar que una de les curiositats és un prototip de temps dels romans que funcionava com un cambrer per servir beguda.