Trobades restes de deixalles espacials a Conca

Peces d'un satèl·lit han aparegut a Múrcia i Alacant

1
Es llegeix en minuts

La Guàrdia Civil de Conca s'ha fet càrrec d'un objecte d'uns 20 quilos d'origen desconegut trobat per un agricultor a Pozorrubio de Santiago (Conca), que podrien ser "deixalles espacials", restes d'un satèl·lit que s'hauria desintegrat a l'entrar en contacte amb l'atmosfera.

Fonts de la Delegació del Govern a Castella-la Manxa han confirmat que una persona va avisar de la troballa i, dilluns passat, experts en explosius la van recollir i traslladar a Madrid per analitzar-la.

En un primer moment, l'objecte va ser portat al centre de la Guàrdia Civil d'Horcajo de Santiago i els experts van descartar qualsevol "risc químic".

Per la seva banda, l'alcalde de Pozorrubio, Jesús Fernández, ha detallat que l'objecte va ser trobat per un jove agricultor al seu camp de cereals dissabte passat. Quan va ser retirat va deixar un gran "forat" a terra.

Ha assenyalat que fa uns tres metres i el seu origen és desconegut, i per això no es descarta que puguin ser "deixalles espacials", com les trobades fa uns dies en diverses localitats de Múrcia, com Mula i Calasparra.

Notícies relacionades

A Elda (Alacant), s'ha trobat una peça metàl·lica de quatre metres de llarg parcialment calcinada que podria procedir d'un satèl·lit artificial o d'un artefacte espacial. La peça està dipositada en dependències de la Policia Nacional perquè "ningú" la reclama.

Ja finalitzades totes les proves, la peça seguirà en aquest dipòsit "per si algú sol·licita alguna actuació" o si és reclamada per alguna organització o institució. Les restes van ser trobades pel propietari d'una explotació agrícola a la zona de Las Barrancadas, entre les serres de Cámara i Ombria.