TORNARÀ D'AQUÍ VUIT DIES

La Xina llança una sonda lunar que tornarà a la Terra

L'objectiu és assajarà tecnologies per a una missió més ambiciosa que preveu portar mostres lunars el 2017

1
Es llegeix en minuts

La Xina ha llançat aquest divendres a la matinada a l'espai una sonda lunar que farà mitja òrbita al voltant del satèl·lit abans de retornar a la Terra, amb què assajarà tecnologies per a una missió més ambiciosa que preveu portar mostres lunars el 2017.

La sonda, que no té nom, va ser llançada des del Centre de Llançament de Satèl·lits de Xichang, a la província de Sichuan (sud-oest), en un coet Llarga Marxa 3C, han informat avui mitjans estatals.

Pocs minuts després del llançament, la sonda s'ha separat del coet i ha començat sense problemes el seu viatge cap a la Lluna, segons ha detallat l'Administració Estatal de Ciència, Tecnologia i Indústria.

La sonda experimental és la primera desenvolupada per la Xina dissenyada per retornar a la Terra, i l'objectiu de la missió és assajar les tecnologies de retorn, com el control del rumb, la navegació o l'escut de protecció contra la calor generada a l'entrar a l'atmosfera.

L'artefacte retornarà a la superfície terrestre d'aquí vuit dies, després de fer mitja òrbita al voltant de la Lluna, i aterrarà a la regió autònoma de Mongòlia Interior.

Els resultats obtinguts s'utilitzaran en el desenvolupament de la sonda 'Chang'e 5', prevista per al 2017, amb què es vol aterrar a la Lluna, agafar-ne mostres i retornar a la Terra.

Les sondes 'Chang'e' 1 i 2, llançades respectivament el 2007 i el 2010, van fer òrbites al voltant de la Lluna, mentre que la 'Chang'e 3' va aterrar a la superfície lunar el desembre de l'any passat amb el vehicle científic 'Yutu'.

Notícies relacionades

La sonda 'Chang'e 4' va ser desenvolupada com a vehicle de reserva de la 'Chang'e 3' i s'utilitza per a experimentació.

El desenvolupament de tecnologies de retorn pot apuntar a una missió tripulada a la Lluna, després que astronautes xinesos hagin efectuat cinc missions a l'espai entre el 2003 i el 2013 a bord de naus 'Shenzhou'.

Temes:

Lluna Terra