Ciència

Trobades noves proves de formació de planetes a 335 anys llum de la Terra

Si es confirma, el descobriment millorarà la comprensió sobre la creació de sistemes solars

1
Es llegeix en minuts

Un equip internacional de científics ha descobert noves proves que hi ha planetes que s'estan formant al voltant d'una estrella a uns 335 anys llum de la Terra.

Els investigadors van trobar emissions de monòxid de carboni, que suggereix que un planeta està orbitant al voltant d'una estrella relativament jove, coneguda com a HD-100546. El planeta candidat és el segon que els astrònoms han descobert en aquest 'sol'.

Les teories de com es formen els planetes estan ben desenvolupades. Però si es confirmen les troballes del nou estudi, l'activitat al voltant de HD-100546 seria una de les primeres vegades que els astrònoms han estat capaços d'observar directament la formació de planetes en acció.

Notícies relacionades

A més, l'autor principal del treball, que ha estat publicat a 'The Astrophysical Journal', Seab Brittain, ha assenyalat que permetrà als astrònoms provar les seves teories i aprendre més sobre la formació de sistemes solars. "Aquest sistema està molt a prop de la Terra en relació amb altres. Es podrà estudiar a un nivell de detall que no es pot fer amb les estrelles més distants", ha apuntat.

Durant més d'una dècada, l'equip s'ha centrat en l'observació d'aquesta estrella amb alguns dels telescopis més potents de la Terra. HD-100546 és aproximadament 2,5 vegades més gran i 30 vegades més brillant que el Sol i es troba a la constel·lació de la Mosca, que només es pot veure des de l'hemisferi sud.

Temes:

Terra