Per a estudiants de 8 a 16 anys

Campus de robòtica per a petits talents de l'enginyeria

ClauTIC Camp arriba a la seva tercera edició aquest estiu en nou municipis catalans

Els nois aprendran en equip a construir i programar robots

El campus de robòtica de ClauTIC de l’estiu del 2013 / periodico

1
Es llegeix en minuts
MAR ROCABERT / Barcelona

La robòtica s'està estenent pels campus d'estiu de la mà de ClauTIC, una empresa de robòtica educativa, que ja està preparant per a les vacances escolars la quarta edició de ClauTIC Camp en nou municipis catalans. Hi podran participar nois de 8 a 16 anys, amb la finalitat de divertir-se mentre aprenen enginyeria, ciència, tecnologia i matemàtiques.

En aquesta edició, hi participen els col·legis La Salle de Barcelona, Girona, Tarragona, Figueres i Badalona; el col·legi internacional SEK Catalunya de la Garriga; l'IES Joan Ramon Benaprès de Sitges; la Fàbrica Llobet-Guri de Calella i el Palau d'Esports i Congressos de Platja d'Aro.

L'organitzador d'aquest pioner campus a Catalunya, Marc Gálvez, aclareix que els nois no es passen tot el dia davant d'una pantalla, sinó que aprenen els diferents rols que formen un equip de robòtica: el constructor, el programador, el cap de comunicació i el coordinador.

Perquè la seva experiència sigui tan àmplia com sigui possible, cada participant passa pels diferents rols, de manera que tots obtenen una visió àmplia de com es treballa en robòtica. Està pensant per als que s'inicien en aquest àmbit i per als que ja tenen alguns coneixements. 

'Un estiu de pel·lícula'

El campus gira sempre al voltant d'una temàtica i aquesta vegada li ha tocat el torn al cine. 'Un estiu de pel·lícula' és el títol triat per a aquesta edició, en què els alumnes buscaran tresors a l'estil Indiana Jones, viuran persecucions de pel·lícula com les de James Bond o, amb referents més pròxims, muntaran carreres de cotxes com les de 'Cars'.

ClauTIC Camp vol oferir una alternativa als campus d'estiu, perquè els nois amb inquietuds tecnològiques aprenguin jugant, amb monitors formats en els camps d'educació i/o tecnològics, i amb productes de robòtica d'avantguarda i innovació.

Notícies relacionades

Els nois no només aprendran a utilitzar i programar robots de forma molt intuïtiva a través d'una sèrie de reptes, sinó que se'ls desafiarà a "pensar què poden fer amb les eines que tenen per superar uns reptes que se'ls proposen", explica Gálvez.

S'utilitzen els robots LEGO per donar a conèixer diferents temàtiques complementàries a les ciències, les matemàtiques i la física. Aquest any també s'usarà l'eina de programació Scarch per a Lego Mindstorms i en el cas de Barcelona, els més grans de 12 anys també utilitzaran Pleos i VEX.