La polèmica

Nairo Quintana renuncia a la Vuelta després de la seva eliminació del Tour

Nairo Quintana renuncia a la Vuelta després de la seva eliminació del Tour

ARKÉA

1
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Nairo Quintana ha renunciat aquest dijous a participar en la Vuelta després que el seu equip assegurés dimecres a la tarda que no estava suspès i que el mantenia al capdavant de l’Arkéa per a la ronda espanyola, que comença aquest divendres a Utrecht. La polèmica va començar quan la Unió Ciclista Internacional va emetre un comunicat en el qual afirmava que durant el Tour el corredor colombià havia presentat mostres de Tramadol, un analgèsic que no està autoritzat en competició, i que, per tant, quedava eliminat de la prova francesa i perdia la sisena posició en la general amb la qual va arribar a París.

Però aquest dijous el corredor ha emès una nota, que no ha arribat a través de les seves fonts oficials, en la qual comunicava que s’acomiada de la Vuelta que va guanyar el 2016 per defensar la seva innocència davant els tribunals esportius. «Comunico que no participaré en la Vuelta per fer valer els meus motius davant el Tribunal d’Arbitratge Esportiu (TAS). Tornaré al calendari de carreres al final de la temporada», ha indicat Quintana, que des de dilluns es trobava a Utrecht, on aquest divendres comença la Vuelta.

Notícies relacionades

El corredor va dir a última hora del dimecres que mantenia el seu pla de competició en la ronda espanyola, on acudia com a cap de files de l’Arkéa. «Avui m’he assabentat per sorpresa de l’anunci de la UCI per ús de Tramadol. Desconec totalment la utilització d’aquesta substància. També vull ratificar que estaré en la Vuelta sobre la bici».

La situació ha sigut d’allò més rocambolesca, ja que ni la UCI, ni la Vuelta, ni el seu equip li havien posat problemes per disputar la ronda espanyola i el corredor, tot i que no estava sancionat, s’autocastiga.