La ronda francesa

Pogacar perd un segon gregari per covid

El ciclista neozelandès George Bennet abandona el Tour després de presentar símptomes de contagi amb prou feines unes hores després dels controls negatius de l’UCI

Pogacar perd un segon gregari per covid

EUA EMIRATES

1
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Els problemes s’acumulen a Tadej Pogacar lluny de la carretera, on sembla tenir menys controlat el Tour que sobre la ruta de la prova. El ciclista eslovè, jersei groc, ha perdut aquest dimarts un segon gregari, amb la qual cosa només li queden sis companys, entre els quals, el català Marc Soler, per auxiliar-lo en la defensa de la primera plaça de la general.

El ciclista neozelandès, George Bennett, un dels principals gregaris del corredor eslovè, no ha pogut sortir en la desena etapa, que finalitza a l’heliport de Megève, després d’haver presentat símptomes propis de la covid i haver donat positiu en les proves que li ha efectuat el seu equip, l’Emirates. Es dona la curiositat que dilluns, jornada de descans de la prova, la Unió Ciclista Internacional (UCI) va comunicar que després de les anàlisis pertinents tots els corredors del Tour, entre els quals, Bennett, havien donat negatiu.

La preocupació

Notícies relacionades

Fa dies que el conjunt de la UEA està preocupat que la covid no s’hagi instal·lat a l’equip després de perdre també per culpa del virus la setmana passada el corredor noruec Stake Laengen. Ara a Pogacar només li queden cinc companys d’aquí a París: Mikkel Bjerg, Rafal Majka, Brandon McNulty, Soler i el suís Hrischi, amb problemes per culpa d’una caiguda.

Mentrestant, el Tour continua augmentant les mesures de protecció cap als corredors. Després que les persones acreditades poguessin entrar a la zona restringida on aparquen els autobusos d’equip ara s’ha decidit que només ho facin els que disposen de credencial permanent en la carrera, presumptament amb menys contactes externs al marge dels propis del Tour.