El camí cap al Tour

Pogacar guanya la Volta a Eslovènia després de jugar al pedra, paper, tisores

El corredor eslovè evidencia una gran forma tot i que aquest any encara no s’ha enfrontat cara a cara amb el seu compatriota Primoz Roglic

Pogacar guanya la Volta a Eslovènia després de jugar al pedra, paper, tisores

UEA TEAM EMIRATES

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Tadej Pogacar ha tancat aquest diumenge en el Tour d’Eslovènia, que ha guanyat, la preparació per a la ronda francesa, que comença d’aquí 11 dies, i on és el principal favorit a la victòria. I ho ha fet de tal manera, amb tal domini i tan sobrat que fins i tot es va permetre dissabte jugar-se la victòria d’etapa amb el seu company polonès Rafal Majka al tradicional pedra, paper, tisores, en una imatge que va fer la volta al món.

Si bé és cert que pràcticament Pogacar disputava la ronda del seu país contra si mateix, sense cap rival dels que es trobarà a partir de l’1 de juliol en ruta cap a París, el ciclista eslovè ha evidenciat que ha fet els deures, que quan canvia de ritme ningú gosa seguir-lo, que puja amb una potència descomunal i que, a més, té velocitat per disputar les victòries a l’esprint, com va succeir en l’última etapa del Tour d’Eslovènia.

D’aquí 11 dies, en el Tour, tot serà diferent perquè des de l’inici de temporada Pogacar i Primoz Roglic no han creuat camins i el mateix passa amb la majoria de contrincants que en una mesura o una altra seran els adversaris de la parella eslovena a la Grande Boucle.

Tancats ahir els capítols d’Eslovènia (per a Pogacar), Volta a Suïssa (Geraint Thomas) i Ruta d’Occitània (Michael Woods) només queden els campionats de cada país abans que els corredors ja es posin de camí cap al Tour.

Notícies relacionades

Serà una ronda francesa totalment diferent del Giro ja que tret de Romain Bardet, que va abandonar la carrera per gastroenteritis, cap dels protagonistes a Itàlia acudeix a la Grande Boucle, tret de Mathieu van der Poel, tot i que ell, igual que va fer en el Giro, mirarà de brillar en la ruta del seu avi tot i que amb l’aspiració de vestir de groc uns dies i intentar guanyar el màxim d’etapes tal com va fer, per exemple, l’any passat.

Quant a la participació espanyola, Enric Mas tornarà a ser el principal atractiu. El ciclista mallorquí ja es troba aparentment recuperat de la forta caiguda que va experimentar en el Critèrium del Dauphiné i ara afina la forma de cara al Tour, a Andorra, amb bona part dels que hauran de ser els seus companys en el Movistar; entre d’altres, Carlos Verona, Iván García Cortina i Álex Aranburu. 

Geraint Thomas serà el líder de l’Ineos