La ronda italiana

Giro d’Itàlia: Un altre dia amb premi per a Juanpe López

  • Jornada sense gaire història, amb el pilot en calma i triomf d’Arnaud Démare en una ‘volata’ en la qual va superar Caleb Ewan.

  • La prova recupera la muntanya aquest divendres amb una etapa emboscada pels Apenins.

Giro d’Itàlia: Un altre dia amb premi per a Juanpe López

GIRO DE ITALIA

3
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

En les grans voltes moltes vegades resulta impossible mantenir la màxima qualitat en totes les etapes. Cal fer i buscar jornades d’enllaç amb traçats plans i on, si no fa vent, ja se sap prèviament que tot acabarà amb un esprint anunciat, com ha passat aquest dijous en la sisena etapa del Giro, la primera celebrada íntegrament en territori continental italià.

Quan no dona per a més no es poden fer invents ni demanar la lluna en un cove, simplement cal deixar els equips amb velocistes com el Quick Step de Mark Cavendish o el Lotto de Cabel Ewan que facin el seu treball, que controlin la fuga nostra de cada dia perquè no agafi minuts insalvables i jugar-se el triomf d’etapa i, en ocasions, fins i tot la pell en una ‘volata’, com diuen a Itàlia, o en un esprint com es denomina en la resta del planeta ciclista; aquest dijous amb triomf d’Arnaud Démare en dura pugna amb Ewan.

Una altra cosa ben diferent és el que passarà en aquest llarg i suposadament apassionant cap de setmana, territori pel qual Juanpe López no ho tindrà tan fàcil com en el comiat sicilià i el passeig per la costa calabresa per conservar la ‘maglia rosa’ que porta amb orgull i que va conquerir gràcies a la seva fuga camí de la meta al volcà Etna.

El Giro es prepara aquest divendres per a una etapa emboscada amb ports a través dels Apenins; el típic dia en què el pilot decideix permetre una escapada de les que requereixen molts minuts o potser sorgeix una lluita en la qual Juanpe pot tenir moltes dificultats per mantenir la malla rosa posada. I, si passa l’examen, el circuit amb arribada i sortida a Nàpols de dissabte tampoc li serà un territori per respirar tranquil abans que arribi diumenge la prova de foc per a tots els favorits en la duríssima pujada del Blockhaus, un dels cims estrella dels Abruzzos.

Res a exigir

A Juanpe no se li pot exigir res més del que ha fet i encara pugui fer en el seu debut en el Giro, en el qual ni de lluny comptava amb vestir la ‘maglia rosa’ i passejar el jersei durant uns dies per la ruta de la carrera. És un ciclista encara en fase de desenvolupament que ha d’aprendre, perquè no tots els corredors fan com Tadej Pogacar, que amb 21 anys ja era una figura mundial. D’altres necessiten més rodatge, com passava sempre en el ciclisme fins que va aparèixer aquesta generació de meravella liderada pel dos vegades guanyador del Tour i pel belga Remco Evenepoel, que aquest any es reserva la Vuelta per debutar en una carrera de tres setmanes.

Notícies relacionades

Uns n’aprenen i d’altres, en canvi, donen les últimes pedalades professionals en un 2022 que quedarà marcat en la història del ciclisme com l’any de les grans retirades, perquè a les anunciades d’Alejandro Valverde i el belga Philippe Gilbert s’ha unit ara Vincenzo Nibali, en el Giro del comiat i dels homenatges que s’aniran succeint cada dia a Itàlia fins que la carrera acabi a Verona.

Nibali baixarà definitivament de la bici a la Llombardia, el 8 d’octubre, igual que Valverde, una setmana abans de complir els 38 anys. ‘El Tauró’ deixarà de nedar per les aigües del ciclisme i devorar adversaris després de convertir-se en guanyador del Tour, el Giro i la Vuelta, títols que només reuneix com a corredor en actiu Chris Froome, que encara segueix molt lluny d’un bon estat de forma que sembla difícil que torni a recuperar, però que encara no s’ha volgut pronunciar sobre la retirada.