VALVERDE, 5è

Pogacar tanca la temporada amb una exhibició al Giro de la Llombardia

  • El bicampió del Tour guanya l’última carrera de l’any amb un valent atac a gairebé 40 quilòmetres de meta

  • El ciclista murcià acaba cinquè

Pogacar tanca la temporada amb una exhibició al Giro de la Llombardia

Marco Bertorello / AFP

1
Es llegeix en minuts
José María Expósito

Tadej Pogacar s’ha imposat aquest dissabte a Il Lombardia, la clàssica volta italiana que posa fi a la temporada ciclista. El bicampió del Tour ha llançat un atac a 36 quilòmetres de meta i no ha tornat a mirar enrere. Només el local Fabio Masnada ha aconseguit atrapar-lo a 14 quilòmetres de meta, però el jove talent eslovè ha sigut més fort en l’esprint i s’ha adjudicat la clàssica de les fulles mortes. Adam Yates ha completat el podi per davant de Primoz Roglic i Alejandro Valverde ha acabat cinquè.

Amb només 23 anys, Pogacar ha tornat a firmar un altre any de somni. Al seu segon Tour de França ha afegit aquest any dos monuments, la Lieja-Bastogne-Lieja i aquest Volta a Llombardia (a més d’un bronze olímpic, la Tirrena-Adriàtica i el Tour dels Emirats), en la qual cap dels favorits es va atrevir o va poder seguir la seva roda quan va saltar en l’ascensió al Passo di Ganda.

Aleshores, un atac de Vincenzo Nibali havia acabat de descartar Remco Evenepoel, que a l’edició de l’any passat va patir una greu caiguda en la qual es va fracturar la pelvis. Una victòria de la perla belga hauria sigut poètica, però no podia demostrar grans ostentacions.

Masnada, heroi local

Notícies relacionades

Masnada, Yates, Woods, Valverde, Bardet, Gaudu, Alaphilippe... Tots van veure com Pogacar avançava i es coronava amb 30 segons d’avantatge. També Nibali i Roglic, que patien per seguir el ritme d’aquest grup perseguidor. Masnada, natural de Bèrgam (on hi havia aquest any la meta) i coneixedor del terreny, es va llançar al perillós descens i va anar retallant distàncies fins atrapar l’escapat a 13 quilòmetres de la meta.

Malgrat l’esforç de Jonas Vingegaard en favor de Roglic, la victòria quedava entre els dos. L’exigent entrada a Bèrgam no va aconseguir desfer el duo i se la van jugar a l’esprint, on Pogacar va ser molt més fort. Valverde, que acumula tres segons llocs en aquesta clàssica, es va haver de conformar amb la cinquena plaça.