VAN AERT I EVENEPOEL, AL PODI

Ganna fulmina el somni belga i revalida el Mundial contrarellotge

  • El ciclista italià s’imposa per cinc segons a Van Aert en una emocionant prova, en la qual Evenepoel va pujar al podi per només dos segons

  • L’espanyol Carlos Rodríguez debuta amb un 25è lloc

Ganna fulmina el somni belga i revalida el Mundial contrarellotge

AFP / David Stockman

2
Es llegeix en minuts

El ciclista italià Filippo Ganna ha revalidat aquest diumenge el títol de campió del món contrarellotge en la primera de les proves que fins al pròxim diumenge conformaran els Mundials de Flandes. El gegant de l’Ineos (1,93 metres) ha deixat amb la mel als llavis tota l’afició belga, que s’ha hagut de conformar de veure els seus dos corredors, Wout van Aert i Remco Evenepoel, flanquejant el transalpí al podi. L’espanyol Carlos Rodríguez, debutant en un Mundial elit als seus 20 anys, ha acabat 25è.

La CRI mundialista, estrenada el 1994 amb la victòria de Chris Boardman, guanya nivell cada any que passa. En aquesta edició als grans noms participants s’ha unit la tornada en massa de l’afició a les cunetes (pocs llocs millors que Flandes) i l’emoció que ha acompanyat la prova, que no ha definit el guanyador i el podi fins a l’últim moment.

Evenepoel, el primer dels grans favorits a sortir, ha marcat durant molts minuts el millor temps, però sabent que els que faltaven per arribar podien treure’l d’aquest lloc de privilegi i també del podi. Però a poc a poc ha anat veient enemics caure. L’eslovè Tadej Pogacar no està al nivell del Tour, al francès Remy Cavagna se li ha fet llarga la temporada i el suís Stefan Bissegger no ha mostrat el nivell d’altres ‘cronos’.

Asgreen frega el podi

Notícies relacionades

Ganna i Van Aert han demostrat aviat que l’or era cosa seva, però pel bronze la lluita encara comptava amb tres pretendents. El suís Stefan Küng, recent campió d’Europa per davant de Ganna (a Trento l’italià es va quedar sense l’or, com ara a Flandes els belgues), ha tingut un mal dia i ha acabat cedint 23 segons amb Evenepoel. Però el danès Kasper Asgreen, potser amb ganes de dedicar una medalla al mort Chris Anker Sorensen, ha firmat un gran final i s’ha quedat a menys de tres segons de la perla del Deceunink, que en aquest final de temporada ha recuperat el nivell d’abans de la tremenda caiguda de fa un any en el Giro de la Llombardia. Al veure el danès en números vermells des de la ‘cadira calenta’, el belga ha esbufegat. El bronze estava salvat.

Van Aert i Ganna venien en una altra lliga. En el primer punt intermedi el belga dominava l’italià per gairebé set segons, però a nou de meta l’avantatge era només de 84 centèsimes. El públic belga animava el seu corredor i demanava a Ganna que frenés, però la locomotora italiana anava directa cap al seu segon Mundial, que s’ha emportat per només cinc segons davant un Van Aert que intentarà posar el fermall a una temporada sensacional el pròxim diumenge en la prova en ruta. Allà tindrà dos grans enemics: la seva condició de favorit i, potser, l’ambició del seu company d’equip, Evenepoel.